x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dr. Vasi Rădulescu: Ce faci în fiecare zi pentru a-ți merita somnul din fiecare noapte?

Dr. Vasi Rădulescu: Ce faci în fiecare zi pentru a-ți merita somnul din fiecare noapte?

de Andreea Tiron    |    15 Ian 2023   •   10:00
Dr. Vasi Rădulescu: Ce faci în fiecare zi pentru a-ți merita somnul din fiecare noapte?
Sursa foto: Hepta

Medic specialist internist și promotor al educației pentru sănătate, Dr. Vasi Rădulescu ne oferă opt motive care ne vor ajuta să avem un somn odihnitor la finalul unei zile de muncă.

Cum trebuie să procedăm pentru a avea un somn odihnitor?

"1. Fă-ți jobul cu concentrare și cu răspundere, fără compromisuri. E vorba despre tine, nu despre ei. Dacă pentru ceilalți „merge și așa”, pentru tine nu.

2. Găsește timp să faci niște exerciții fizice, măcar 30 de minute pe zi.

3. Cultivă recunoștința. Spune mulțumesc. Salută. Ajută. Ridică.

4. Investește puțin timp și-n creierul tău. Citește câteva zeci de pagini dintr-o carte, învață câteva cuvinte noi, rezolvă un joc de memorie.

5. Ieși cu cei dragi la o cafea, un ceai, un vin, o masă. Întâlnirile aduc contrapondere la munca grea, sunt anxiolitice, reprezintă un mijloc formidabil de relaxare, învățare, motivare.

6. Citește ceva pozitiv în fiecare dimineață. Zâmbește și gândește-te cât de bună va fi ziua care ți se deschide în față.

7. Consumă cu bucurie alimente proaspete și sănătoase, care te umplu de energie și bună dispoziție. Redu consumul de zahăr, va fi un pas uriaș pentru sănătatea ta.

8. Pe lângă job, sigur ai visurile tale mărețe. Alocă-le și lor măcar câteva minute. Poate scrii o carte, poate vrei să ai o afacere a ta - acționează și pentru acestea.

O zi plină îți va aduce satisfacție, bucurie, dar și oboseală care va stimula somnul. Vei pune capul pe pernă și vei adormi rapid, cu un somn destul, bine meritat.", transmite cunoscutul Dr. Vasi Rădulescu. 

×
Subiecte în articol: somn odihna Dr. Vasi Rădulescu sfaturi