x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Spirulina, aliatul grasilor

Spirulina, aliatul grasilor

de Georgeta Licsandru    |    16 Aug 2005   •   00:00
Spirulina, aliatul grasilor
TERAPII COMPLEMENTARE
Date furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca spirulina ajuta la fortificarea sistemului imunitar, doza zilnica recomandata fiind de 1,2-3 grame de spirulina uscata. Alga Spirulina platensis contine toate substantele necesare organismului uman pentru o activitate vitala normala (albumine, hidrocarburi, vitamine, aminoacizi, micro si macroelemente, acizi grasi esentiali). Contine numai 5% grasimi si 0,8% colesterol.

"Studiile au aratat ca spirulina poate corecta functiile si sistemele organismului incepand de la copii si pana la persoane mai inaintate in varsta. La copiii mici, prescolari si scolari stimuleaza cresterea si dezvolta memoria, adultilor le prelungeste si le sustine capacitatea de munca fizica si intelectuala. In cazul varstnicilor, spirulina previne diabetul, dar si scleroza", arata ing. Stefan Manea, directorul Hofigal. De asemenea, spirulina este indicata in tratarea aterosclerozei, hepatitei, cirozei hepatice, bolilor de stomac si intestin gros. Este recomandata si pentru proprietatile de detoxifiere a organismului, de imbunatatire a digestiei si asimilarii hranei.

Incepand cu anul 1980, cercetatorii japonezi au efectuat investigatii privind rolul spirulinei in scaderea glicemiei. Rezultatele au aratat ca spirulina regleaza concentratia de zahar in sange. La toti pacientii care au primit cate sapte tablete de trei ori pe zi, timp de 60 de zile, cantitatea de zahar in sange a revenit la normal. Spirulina se ia cu 20-30 de minute inainte de masa; este de preferat ca tabletele sa fie sfaramate si inghitite impreuna cu un pahar cu apa. Durata minima a tratamentului este de 20 de zile, dupa care urmeaza o saptamana de pauza, iar apoi se reiau curele. Pentru varstnici, dozele recomandate sunt mai mari decat pentru cei tineri.

SLABIT. Spirulina se foloseste si in scopuri dietetice. In curele de slabire, spirulina se ia cu 30-40 de minute inainte de masa, avand capacitatea de a scadea apetitul. Astfel, veti manca mai putin fara a va simti flamand. Cercetarile efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii au aratat ca o doza de pana la 50 de grame de spirulina pe zi este inofensiva.

×
Subiecte în articol: spirulina