x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Stop avizului pentru consum uman al unei specii de somon modificate genetic! - petiţie online

Stop avizului pentru consum uman al unei specii de somon modificate genetic! - petiţie online

22 Ian 2013   •   18:52
Stop avizului pentru consum uman al unei specii de somon modificate genetic! - petiţie online

Un grup de iniţiativă a postat o petiţie online pe site-ul avaaz.org prin care cere comisarului Agenţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Agency), Margaret A. Hamburg, să nu aprobe cererea depusă de compana AquaBounty, care solicită avizul pentru consum uman al unei specii de somon modificat genetic.
Dacă ar primi aprobarea din partea FDA, somonul ar fi primul animal transgenic avizat  pentru consumul uman, deschizând calea pentru o mulţime de animale construite în laborator.

"Opreşte atacul peştelui mutant!
Adresată Comisarului Agenţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente, Margaret A. Hamburg:
În calitate de consumatori globali, vă cerem să nu aprobaţi somonul modificat genetic creat de AquaBounty pentru consum uman. Peştii obţinuţi în laborator reprezintă un pericol real pentru speciile marine din natură, iar efectele pe termen lung ale consumului de carne modificată genetic nu au fost suficient cercetate. Mai rău, avizul FDA pentru somonul mutant ar putea deschide drumul pentru o invazie de animale modificate genetic în toată lumea. Vă cerem să respingeţi acest aviz."


În motivarea petiţiei iniţiatorii argumentează că somonul creat prin inginerie genetică de AquaBounty ar putea nimici populaţiile sălbatice de somon şi că, în ciuda studiilor efectuate, la comanda producătorului, nu se poate stabili în ce mod consumul său ar putea afecta sănătatea oamenilor.

"Statele Unite sunt pe cale să servească lumii prima porţie de carne modificată genetic: un somon mutant care ar putea nimici populaţiile sălbatice de somon şi afecta imprevizibil sănătatea oamenilor. Dar îi putem opri acum, înainte ca înspăimântătorul "Franken-fish", acest Frankenstein al peştilor, să ajungă în farfuriile noastre.

Noul somon creat în laborator creşte de două ori mai repede decât cel adevărat şi nici măcar oamenii de ştiinţă nu cunosc efectele pe termen lung pe care le poate avea asupra sănătăţii. Cu toate acestea este pe cale să primească avizul de aliment sigur pentru consum, pe baza studiilor plătite chiar de compania care a creat această creatură modificată genetic! Spre norocul nostru, SUA sunt obligate să consulte opinia publică înainte de a lua o decizie. O coaliţie din ce în ce mai numeroasă formată din consumatori, ecologişti şi pescari cere guvernului să lase baltă această afacere nocivă. Haideţi să stârnim un val de suport global şi să îi ajutăm să câştige.

Consultările au loc chiar acum şi avem o şansă reală să scoatem peştii mutanţi din meniu. Semnaţi mai jos pentru a opri avizul pentru Frankenfish şi trimiteţi mesajul mai departe. Când vom atinge un milion de semnături petiţia noastră va fi trimisă oficial Agenţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru consultare. "


Pentru a semna petiţia, şi a împiedica avizul FDA pentru consum alimentar al somonului modificat genetic, click pe link-ul de mai jos pentru a accesa pagina
http://www.avaaz.org/ro/stop_frankenfish_r/?bpvNRcb&v=21235

×
Subiecte în articol: somon inginerie genetica