x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Strugurii şi rodiile, cocteiluri anti-îmbătrânire

Strugurii şi rodiile, cocteiluri anti-îmbătrânire

de Steluta Indrei    |    27 Feb 2012   •   21:00
Strugurii şi rodiile, cocteiluri anti-îmbătrânire

Incetinesc procesul de imbatranire. Imbunatatesc aspectul pielii. Protejeaza sanatatea inimii si a vaselor de sange. Au efecte antiinflamatoare. Acestea sunt proprietatile terapeutice ale strugurilor si rodiilor. Totul se datoreaza unor substante antioxidante numite polifenoli, care se gasesc din belsug in aceste fructe delicioase. Mai exact, strugurii si rodiile contin cantitati insemnate de resveratrol, unul dintre cei mai valorosi polifenoli.

Resveratrolul din struguri si rodii este cel care ne mentine tineri, ne fereste de boli cardiovasculare, cancer, stres oxidativ si boli inflamatorii, ne asigura profesorul doctor Juan Carlos Espin de Gea de la Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice din Spania. Recent, el a prezentat in tara noastra rezultatele cercetarilor sale privind rolul polifenolilor din struguri si rodii pentru sanatatea omului. De altfel, studierea polifenolilor reprezinta principalul domeniu de activitate a profesorului Espin de Gea. Cercetarile sale in acest domeniu reprezinta un punct de referinta la nivel mondial.

'Strugurii si rodiile sunt adevarate cocteiluri cu resveratrol si alte substante antioxidante care combat procesul de imbatranire. Dar aceste substante benefice sunt necesare organismului in cantitati mari. Ar trebui sa mancam cantitati uriase de struguri si rodii pentru a beneficia de virtuti terapeutice notabile. De aceea, am incercat sa gasesc o formula prin care oamenii sa beneficieze de proprietatile remarcabile ale acestor fructe', a explicat profesorul Juan Carlos Espin de Gea. Astfel, el a descoperit un supliment alimentar cu o formula unica pe baza de extract integral de struguri, rodie si seleniu. Aceasta este una dintre cele mai noi si revolutionare descoperiri in domeniul anti-aging. Profesorul Espin de Gea a prezentat etapele cercetarii sale in cadrul unei conferinte de presa, la care au participat si specialisti romani: dr. Ileana Turcu, director stiintific Fundatia Ana Aslan International, dr. Victor Clatici, medic dermatolog la Spitalul Elias, farmacist Ioana Cacovean, presedintele Patronatului Farmacistilor din Romania.

Formula anti-aging cu extract de struguri si rodie, pusa la punct de cercetatorul spaniol, a fost testata in cadrul mai multor studii clinice (la om). Acestea sunt cele mai indelungate cercetari in care s-au observat efectele consumului de resveratrol asupra omului. Aceste studii au demonstrat ca formula anti-aging descoperita de profesorul Espin de Gea are ca efecte: incetinirea imbatranirii celulare, stimularea sirtuinelor (genele longevitatii), protejarea inimii.

×
Subiecte în articol: stare de sanatate