x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Studiu: Sănătatea a 26 de oraşe europene, printr care Bistriţa, Craiova şi Iaşi

Studiu: Sănătatea a 26 de oraşe europene, printr care Bistriţa, Craiova şi Iaşi

19 Sep 2012   •   16:53
Studiu: Sănătatea a 26 de oraşe europene, printr care Bistriţa, Craiova şi Iaşi
Studiul Euro-Urhis 2, cel mai mare realizat pana acum (include 40.000 de persoane) compara indicatorii privitori la sanatate si conditii de viata inregistrati in 26 de zone urbane din zece tari europene. Studiul a fost prezentat la conferinta privind sanatatea urbana ce a avut loc la Amsterdram intre 12 si 14 septembrie.

Din Romania au fost selectate trei orase Bistrita si doua centre universitare, Iasi si Craiova.

"Am ales trei orase, din zone diferite, unul nefiind centru universitar – Bistrita - dar fiind in zona Transilvaniei si reprezentand o zona bogata, comparativ cu Iasi si Craiova care sunt centre universitare, dar cu o populatie cu alt fond educational si material, iar lucrurile acestea se vad', spune coordonatorul studiului prof. dr. Ioan Stelian Bocsan, seful Catedrei de Epidemiologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu' din Cluj-Napoca. Rezultatele acestui amplu studiu se pot vedea in infograma de mai jos preluata din Le Figaro editia de azi, on line.

×