x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate SUA a autorizat tratamentul cu anticorpi dezvoltat de AstraZeneca pentru prevenirea COVID-19

SUA a autorizat tratamentul cu anticorpi dezvoltat de AstraZeneca pentru prevenirea COVID-19

09 Dec 2021   •   14:31
SUA a autorizat tratamentul cu anticorpi dezvoltat de AstraZeneca pentru prevenirea COVID-19

Statele Unite a autorizat administrarea anticorpilor de sinteză produși de compania AstraZeneca la pacienții cu COVID-19, scrie AFP. Tratamentul se numește Evusheld și combină două tipuri de  anticorpi, tixagevimab şi cilgavimab, sub forma a două injecții intramusculare realizate consecutiv.

Agenţia pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat, pentru prima oară în regim de urgenţă, un tratament cu rol de prevenţie.

Anticorpii pot fi administrați doar persoanelor imunodeprimate cu vârste de peste 12 ani la care vaccinul nu oferă suficientă protecție sau cei care nu pot fi imunizați din motive medicale. Aceștia țintesc direct proteina Spike și sunt eficienți timp de 6 luni. 

Totodată, nu pot fi inoculați unei persoane deja infectate. 

Efectele secundare pot include o reacţie alergică, sângerare la locul injectării, durere de cap sau oboseală.

Studiul clinic a fost realizat pe persoane nevaccinare cu vârste de peste 59 de ani, cu boli cronice s au cu risc ridicat de infectare. 3.500 au primit tratamentul, iar 1.700 placebo. Eficiența a fost de 77%. 

 

×
Subiecte în articol: AstraZeneca anticorpi de sinteza sua FDA