x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Suferinta - Pentru el, fiecare zi e un chin

Suferinta - Pentru el, fiecare zi e un chin

de Andreea Sminchise    |    13 Ian 2007   •   00:00
Suferinta - Pentru el, fiecare zi e un chin
DISPERARE - Alex Gabriel sufera, fara sa poata spune "ma doare"
S-a nascut de ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. A venit ca o binecuvantare, chiar cand parintii lui sarbatoreau implinirea a sase ani de casnicie. I-au dat numele ingerului care a vestit nasterea Mantuitorului - Gabriel. Nimeni nu a putut sa intrevada chinul prin care avea sa treaca.

Gabriel Alexandru este singurul copil al familiei Predoi din Dragasani, judetul Valcea. L-au asteptat ca pe un dar din ceruri si au facut tot ce le-a stat in putinta pentru ca el sa vina pe lume sanatos. S-a nascut la 8 noiembrie 2004, dupa un travaliu prelungit si chinuitor. Medicii i-au spus mamei ca are un bebelus normal si sanatos, de 3,100 kilograme, stabilind un scor Apgar 9.

DESCOPERIRE INTAMPLATOARE. La patru zile dupa nastere, fericitul tatic, profesor in mediul rural, a primit vestea ca isi poate lua familia acasa. Pe holul spitalului insa, un medic a observat ca micutul are un icter intens. "Medicul neonatolog nu-mi spusese nimic. Acest icter ar fi trebuit sa fie depistat maximum a doua zi de la nastere, dar pe mine ma lasau sa plec cu copilul asa acasa...", spune mama.

La insistentele ei, bebelusul a fost pus la lampa cu ultraviolete si i-au fost recoltate probe de sange. Rezultatele investigatiilor medicale au scos la iveala un nivel al bilirubinei crescut cu mult peste limita admisa (10%) - 20,83%.

COSMARUL. In prima zi de Craciun a anului 2004, Alex a facut prima convulsie generalizata. Parintii au fost extrem de speriati si au ajuns cu el la spital. "Dupa asta au urmat perioade lungi si chinuitoare de internari. Am fost cu el la cei mai buni medici din Bucuresti si Targu-Mures, dar degeaba. L-au diagnosticat cu encefalopatie epileptica, tetrapareza flasca, retard sever in dezvoltare si microcefalie.

Acum, la 2 ani, Alex e la nivelul unui bebelus de 2 luni din punct de vedere psihic si motor. Nu-si poate sustine bine capul, nu poate sta in fund, nu poate vorbi, nu poate tine o jucarie in mana. Dar te urmareste cu ochii lui mari, zambeste, rade, ii place sa fie mangaiat si iubit", spune cu tristete in glas mama baiatului. Medicii i-au prescris toate anticonvulsivele, insa nu au reusit sa stopeze crizele. "Dupa aceste crize se simte foarte rau, geme de durere si noi simtim ca murim... Fiecare zi pentru Alex inseamna chin si multa suferinta. Daca am putea sa-i dam viata noastra, am face-o", spune, aproape plangand, mama.

O RAZA DE SPERANTA. In urma cu un an, cautand informatii pe internet despre boala lui Alex, Mihaela a primit o raza de speranta. Medicii unei clinici din Beijing, Xi Shan Hospital, au acceptat sa il opereze pe baiat si sa-i faca un transplant de celule olfactive. Micutul este programat pentru operatie la 27 iulie 2007. Pana atunci, parintii lui trebuie sa stranga 20.000 de dolari, suma perceputa de spital pentru interventia chirurgicala. Din salariul de profesor al tatalui si din indemnizatia pe care mama o primeste din partea statului abia se acopera cheltuielile curente ale familiei si drumurile pe care Alex trebuie sa le faca periodic la spitale din tara. Micutul asteapta acum ca oamenii cu suflet sa-i asculte povestea si sa-l ajute sa poata alerga prin parc, sa poata apuca o jucarie, sa poata spune "ma doare" atunci cand sufera si sa le poata spune "multumesc" atunci cand se va face bine.

AJUTOR
Cei care vor sa-i ofere lui Alex o sansa la o viata normala pot face donatii intr-unul dintre conturile deschise la Raiffeisen Bank, sucursala Dragasani, judetul Valcea, pe numele mamei baiatului, Predoi Mihaela Anca:
  • Cont RON: RO16RZBR0000060004599554
  • Cont EURO: RO98RZBR0000060008628525
  • Cont USD: RO38RZBR0000060008628538
  • Cod SWIFT - RZBRROBU
    Pentru mai multe detalii referitoare la acest caz, mama lui Alex poate fi contactata la numarul de telefon 0721-93.57.02.
  • ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete alex