x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sunt alergic, dar ma tratez

Sunt alergic, dar ma tratez

de Liana Hainarosie    |    19 Iul 2005   •   00:00
Sunt alergic, dar ma tratez
TERAPII ALTERNATIVE
Dupa 1989, din cauza aditivilor, a E-urilor din alimente, s-au inmultit considerabil alergiile alimentare, semnaleaza dr. Ioan Dumitrescu, medic specialist medicina fizica si recuperare medicala, cu competente in homeopatie si imunologie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie Bucuresti.

Alergia inseamna, de fapt, o respingere din partea organismului a unei substante, a unui factor care ii creeaza disconfort. Alergiile alimentare se manifesta prin urticarie, senzatie de sufocare, ochi inrositi si inlacrimati.

Comparativ cu celelalte anotimpuri, vara - din cauza caldurii - numarul acestor alergii creste. Una dintre metodele de tratament al alergiilor o reprezinta homeopatia, care se bazeaza pe administrarea de medicamente preparate din diverse plante, oligoelemente in dilutii foarte mari. Avantajul este ca nu prezinta efecte secundare.

Intoleranta la lactoza


Tratamentul homeopat in cazul alergiilor la fructele de sezon - caise, piersici - consta in administrarea de 2-3 ori pe zi (la 8 ore) de Pulsatilla, Sulfur - daca apare diareea. Se recomanda la interval de 3-4 ore Nux vomica pentru a indeparta senzatia de greata. "Dar alergiile la fructele de sezon pot fi cauzate de o disfunctie a organismului. Alergiile la lapte, intoleranta la lactoza, alergiile la capsuni, la produsele vegetale care nu au fost chimizate pot avea cauza genetica. Pentru a investiga cauza, este foarte importanta consultarea medicului specialist - alergolog, imunolog", ne sfatuieste dr. Ioan Dumitrescu. In cazul alergiei aparute la consumul de carne de porc (grasimi), se administreaza cateva doze de Pulsatilla, timp de cateva zile, la intervale de 3-4 ore, ca tratament de urgenta. Alergiile cauzate de consumul excesiv de carne au ca antidot Antimonium crudum, care scade nivelul de urati.

Daca chipsurile va dau batai de cap si mancarimi, medicul va recomanda Natrium muriaticum - 5 granule pe limba, la interval de 8 ore, timp de 3 zile. Se mai pot folosi Calcareea phosphorica si Tuberculinum. La alergiile sau intolerantele la ciuperci, tratamentul cu Camphora se administreaza de 3 ori pe zi, cateva zile. La aparitia alergiei sau a intolerantei la Cola se administreaza dilutii joase preparate din Cola, cateva zile, la interval de 8 ore, pana dispar manifestarile. Dupa pizza se recomanda tratamentul homeopat pe baza de Bambusa. Arsenicum album, Pulsatilla, Acidum aceticum se folosesc in caz de alergie la carne afumata, salam, carnati. In cazul alergiei la lapte, ca tratament de urgenta, se administreaza Sulfur, afirma dr. Dumitrescu.

Administrare. Granulele homeopate trebuie ferite de contactul cu alte substante, cu pielea, cu metale. Scopul este de a nu modifica informatia data de medicament si care este transmisa la nivelul creierului cu ajutorul papilelor gustative. De aceea, ele se pastreaza in capacele si se pun de obicei in capacul tubului in care se afla sau intr-o lingurita de plastic si apoi se lasa sa se dizolve sub limba. Nu se mananca o ora inainte si dupa administrarea tratamentului, ne sfatuieste dr. Ioan Dumitrescu.

×
Subiecte în articol: alergie