x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Taxa pe fast-food, amânată

Taxa pe fast-food, amânată

17 Apr 2011   •   18:53

Introducerea taxei pe fast-food a fost amânată, deoarece e un proiect inoportun în acest moment, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-o emisiune difuzată ieri de postul Pro TV. "Nu este un proiect pe care să îl consider oportun în acest mo­ment. Nu suntem pregătiţi pentru o asemenea taxă. A fost o dezbatare publică foarte bună pe acest subiect", a spus mi­nistrul Cseke Attila. El a precizat că Ministerul Sănătăţii nu a avut un proiect în acest sens, ideea privind taxa pe fast-food fiind considerată la acel moment o soluţie la creşterea sumelor la bugetul de stat.

La începutul anului 2010, Mi­nis­terul Sănătăţii intenţiona să in­tro­ducă taxa pe fast-food pentru sus­ţinerea programelor naţionale de sănătate. Cseke Attila afirma în februarie 2010 că reacţiile ex­ter­ne în cazul introducerii taxei pe fast-food au fost bune şi preciza că specialiştii lucrează la actul normativ. Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel declara în 2010 că pe lista produselor alimentare nerecomandate ce ar putea fi ta­xate ar putea fi incluse produsele cu o cantitate foarte mare de grăsimi, dulciurile hiperconcentrate şi băuturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma şi apa minerală.

Patronatele atenţionau însă că introducerea taxei pe fast-food ar putea duce la creşterea preţului alimentelor în medie cu peste 20%, dar şi la disponibilizarea a 36.000 de salariaţi, respectiv 20% din personalul din industria alimentară.

×