x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Tehnologia Wi-Fi îmbolnăveşte

Tehnologia Wi-Fi îmbolnăveşte

de Agerpres    |    26 Sep 2011   •   18:01

Cercetatorii americani au descoperit un nou tip de alergie care apare in urma influentei retelelor wireless (Wi-Fi), indicand ca simptomele acesteia nu difera de celelalte tipuri de alergii: dureri de cap, dureri articulare, simptome de raceala, potrivit portalului medicinform.net.

Un numar tot mai mare de pacienti s-au adresat in ultimul timp cu astfel de simptome, trag un semnal de alarma medicii americani, care asociaza simptomele respective sederii prelungite in zone in care exista retele internet fara fir.

In SUA, mai multi parinti au reclamat in justitie unele companii in domeniu din cauza presupuselor efecte negative ale retelelor Wi-Fi asupra sanatatii copiilor lor, pe fondul aparitiei a tot mai multe studii, bine documentate, privind impactul acestor tip de retele asupra sanatatii umane.

Unii oameni de stiinta considera pe deplin intemeiate astfel de temeri, deoarece, argumenteaza ei, retelele fara fir functioneaza pe aceeasi frecventa ca si cuptorul cu microunde. Pe o astfel de frecventa, un aliment se incalzeste doar in cateva minute in cuptor si, prin urmare, in mod logic se poate presupune un posibil impact negativ al tehnologiei Wi-Fi asupra sanatatii umane.

×
Subiecte în articol: sanatate wireless microunde tehnologie