x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţul Vrancea

Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţul Vrancea

01 Feb 2016   •   20:49
Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţul Vrancea
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Trei cazuri de gripă porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focşani , oraşul Odobeşti şi comuna Baloteşti, au fost confirmate, luni, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.

,,Este vorba de două femei şi un bărbat ale căror analize au reliefat existenţa virusului. Din fericire, niciunul din aceste cazuri nu este grav, persoanele aflându-se sub tratament ambulatoriu efectuat sub supravegherea medicilor de la Secţia de boli contagioase', a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, Cătălin Graur.

Un număr de 12 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, au fost diagnosticate la nivel naţional, a declarat marţi, 26 ianuarie, la Institutul "Matei Balş", preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

El a precizat că circulaţia virusului este redusă în România, numărul de infecţii respiratorii fiind mai mic decât în aceeaşi perioadă a lui 2015.

Alte trei cazuri de gripă AH1N1 au fost înregistrate în judeţul Dâmboviţa, a informat, joi, 28 ianuarie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după ce în urmă cu două zile instituţia anunţa că sunt două cazuri de gripă porcină în judeţ.

''Conform datelor primite de la CNCSB şi urmare a confirmării diagnosticului de gripă de către Institutul Cantacuzino, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate încă trei cazuri de gripă AH1N1 şi un caz de infecţie acută respiratorie severă. Trei dintre pacienţi sunt adulţi cu vârste de 26, 39 şi 59 de ani, iar unul este copil de 2 ani şi 10 luni'', se arăta într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.

×
Subiecte în articol: gripa porcina ah1n1