x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un medicament experimental are rezultate încurajatoare în tratarea cancerului - studiu

Un medicament experimental are rezultate încurajatoare în tratarea cancerului - studiu

04 Iun 2012   •   12:04
Un medicament experimental are rezultate încurajatoare în tratarea cancerului - studiu

Un studiu recent arata ca un medicament experimental a reusit sa micsoreze tumorile pacientilor care au cancer, informeaza abcnews.go.com.

Medicii oncologi au spus ca rezultatele studiului sunt incurajatoare, insa este nevoie de mai multe cercetari pentru a afla daca medicamentul prelungeste viata persoanelor diagnosticate cu cancer.

Medicamentul utilizeaza anti-PD-1, "un anticorp in intregime uman care tinteste receptorii inhibitori ai limfocitelor T", globulele albe care joaca un rol cheie in sistemul imunitar. Medicamentul determina sistemul imunitar al organismului sa lupte impotriva tumorilor canceroase.

La studiu au participat 240 de pacienti diagnosticati cu melanom avansat, cancer colorectal, cancer de prostata, cancer la rinichi si cancer la plamani. Toti pacientii au incercat sa se vindece cu alte tratamente, insa acestea nu au functionat. Dupa doi ani de tratament cu medicamentul experimental, tumorile s-au micsorat la 26 din 94 de pacienti cu melanom avansat, la 9 din 33 de pacienti cu cancer la rinichi si la 14 din 76 pacienti cu cancer la plamani.

×
Subiecte în articol: cancer diagnostic medicament