x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un medicament japonez elimină rapid virusul SARS-CoV-2

Un medicament japonez elimină rapid virusul SARS-CoV-2

24 Apr 2022   •   20:25
Un medicament japonez elimină rapid virusul SARS-CoV-2

Un tratament experimental elimină rapid virusul SARS-CoV-2, arată datele companiei japoneze Shionogi & Co Ltd, citate de Reuters.

Pastila se numește S-217622 și "a demonstrat o eliminare rapidă a virusului infecțios SARS-CoV-2", potrivit fazei 2b a studiului clinic de fază II/III al medicamentului.

Compania are aspirații globale pentru pilula antivirală, care este în prezent evaluată de autoritățile de reglementare japoneze.

Producătorul de medicamente a anunțat, în luna martie, că va lansa un studiu global de fază III la nivel mondial pentru acest medicament cu sprijinul guvernului american, iar directorul general Isao Teshirogi a declarat că producția ar putea ajunge la 10 milioane de doze pe an.

Acțiunile Shionogi au avut o evoluție sinuoasă în urma speculațiilor privind succesul tratamentului. Acțiunile au urcat vineri, după un raport potrivit căruia guvernul american negociază achiziționarea de rezerve de medicamente.

Pe 13 aprilie, acțiunile companiei au scăzut cu până la 16% în urma unor rapoarte conform cărora medicamentul ar fi riscant pentru femeile însărcinate.

×
Subiecte în articol: Sars-Cov-2 japonia COVID