x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un ten fresh în plină caniculă

Un ten fresh în plină caniculă

13 Iul 2012   •   21:00
Un ten fresh în plină caniculă

Cand temperaturile depasesc 30 de grade Celsius, pielea capata un aspect lucios, gras, inestetic. Din fericire, exista solutii eficiente pentru a reduce excesul de sebum si a afisa un ten mat, fara impuritati, in plina vara.

Regula de a aplica o crema hidratanta dimineata si seara trebuie schimbata in timpul verii. Pentru a evita ca pielea sa devina uleioasa de la primele ore ale zilei, nu ne vom mai da cu crema dimineata, ci numai seara inainte de culcare. Oricum, pielea este mai receptiva in timpul noptii si absoarbe mai bine substantele active din crema. Pentru a reduce riscul aparitiei cosurilor, este bine ca vara sa evitam pe cat posibil utilizarea fondului de ten. Acesta incarca si astupa porii, care si asa, vara, au dificila sarcina de a elimina excesul de sebum si transpiratia. In cazul in care dorim neaparat sa mascam cateva imperfectiuni, este indicat sa folosim o emulsie matifianta. Aceasta uniformizeaza aspectul tenului, avand o textura usoara, antistralucire, special adaptata tenului gras si mixt. Ideal este ca emulsia matifianta sa aiba si factor de protectie solara (SPF 50, UVA+UVB). Astfel, pielea este protejata de arsuri solare, pete hiperpigmentare si imbatranire prematura.

Pentru machiajul de seara este permisa folosirea pudrei matifiante, dar aceasta se va aplica foarte superficial, cu o pensula mare. Rezultatul: tenul va avea un aspect natural.

Pentru machiajul de zi, este bine sa ne rezumam doar la aplicarea unui blush pe zonele proeminente ale fetei (pometi, barbie, frunte). Nuantele bronzului sunt ideale in acest sezon. Pentru sublinierea ochilor putem trasa cateva accente cu un creion dermatograf maro (interzis negrul!) la radacina genelor, care se estompeaza cu putina pudra si la final aplicam mascara. Vara trebuie sa uitam de fardul de pleoape, care din cauza transpiratiei se strange in pliurile pleoapei si devine dizgratios. Cu atat mai mult sunt contraindicate fardurile-crema, fie ele pentru obraz sau pleoape. Pentru buze este indicat sa folosim glossuri cu textura usoara, in nuantele fructelor de vara – caisa, piersica, pepene.

Trucuri

– Pentru a va reimprospata fata pe parcursul zilei, utilizati un spray cu apa termala. Vaporii de apa permit restrangerea porilor si au un efect racoritor. Nu stergeti fata dupa aplicare, o parte din picaturile minuscule intra in piele si o hidrateaza, iar restul se evapora.

– Tamponati-va usor zonele lucioase – fruntea, nasul, barbia – cu un servetel matifiant (shine control papers). Aceste servetele foarte fine, care contin carbonat de calciu, absorb instantaneu excesul de sebum, fara a indeparta machiajul.

– Dupa demachiere utilizati o apa micelara, care curata pielea in profunzime, avand efect calmant si fortifiant.

×
Subiecte în articol: jurnalul de duminică