x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vaccin antigripal, cu efecte secundare nedorite, retras din comerţ

Vaccin antigripal, cu efecte secundare nedorite, retras din comerţ

de Agerpres    |    31 Oct 2011   •   07:28
Vaccin antigripal, cu efecte secundare nedorite, retras din comerţ

Recent, in Marea Britanie, a fost retras din mii de farmacii si clinici vaccinul Preflucel, dupa ce The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) a ajuns la concluzia ca administrarea acestuia este insotita de unele riscuri, relateaza Sott.net.

In ultima luna, acest vaccin a provocat in mai multe randuri reactii adverse la persoanele carora le-a fost administrat, de genul oboselii, durerilor musculare si de cap.

Conform deciziei MHRA, de pe piata Regatului Unit urmeaza sa fie retrase circa 300.000 de doze de Preflucel. Pentru a evita un deficit de vaccinuri, britanicilor li se va oferi un vaccin alternativ care a primit permisiunea de a fi utilizat in martie a.c. In plus, autoritatile medicale de la Londra au comandat deja peste un milion de doze de alte preparate.

Desi dovezi privitoare la efecte secundare aparusera si in trecut, vaccinul Preflucel a fost recomandat totusi in cazul persoanelor alergice din cauza absentei oului din compozitia sa, precum si a nivelului ridicat de protejare impotriva gripei, care s-ar ridica 80%, potrivit unor experti.

×