x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Verdeața care ne menține și întărește sănătatea, previne chiar și apariția cancerului. Rețetă recomadată

0
28 Noi 2017 - 17:19
Verdeața care ne menține și întărește sănătatea, previne chiar și apariția cancerului. Rețetă recomadată

Unii copii urăsc să-l vadă în supe sau ciorbe, chiar și unor adulți li se pare respingător să-ș vadă în farfurie însă patrunjelul verde consumat in cantitati mari poate sa aduca o multime de beneficii pentru sanatate. El este o sursa importanta de fier, potasiu, calciu, mangan, vitaminele A, C, E, K, acid folic, betacaroten si clorofila. 

Daca mananci patrunjel intre mese vei avea o digestie mai buna, deoarece contine o multime de fibre care usureaza tranzitul intestinal. Patrunjelul presarat peste orice mancare sau folosit in cantitati mari in salate controleaza nivelul colesterolului in sange, are efect diuretic si favorizeaza eliminarea toxinelor, purifica sangele datorita continutului mare de clorofila si previne formarea tumorilor canceroase. Un alt beneficiu aduc de consumul de patrunjel este legat de faptul ca impiedica retentia de apa si previne balonarea si flatulenta. 

Frunzele de patrunjel consumate intre mese improspateaza respiratia, deoarece au capacitatea de neutraliza mirosul de ceapa si usturoi. in plus, trebuie sa stii ca patrunjelul are o cantitate dubla de fier fata de spanacul care este recunoscut pentru continutul bogat in acest mineral. Prin urmare, ai toate motivele sa incluzi patrunjelul verde peste fiecare masa pe care o consumi, deoarece el este versatil si se potriveste in multe combinatii.

Patrunjelul previne apariția cancerului

S-a demonstrat ca patrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen, adica substanțele existente in aceste frunze pot sa inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Un studiu aparut in Journal of the Science of Food and Agriculture a demonstrat clar ca patrunjelul abunda in acești compuși anticancerigeni. De asemenea, patrunjelul acționeaza ca un antioxidant, distrugand radicalii liberi care afecteaza celulele sanatoase și inhiba multiplicarea și raspandirea celulelor canceroase in corp.

Patrunjelul protejeaza inima de boli

Deoarece are un conținut bogat in acid folic, patrunjelul aduce o mulțime de beneficii pentru sanatatea inimii. Daca vei consuma patrunjel in fiecare zi, aportul de acid folic protejeaza vasele sanguine și reduce riscul de infarct, deoarece convertește homocisteina (un produs toxic care rezulta din descompunerea proteinelor in corp) in molecule inofensive.

Patrunjelul intarește sistemul imunitar

Deoarece este bogat in minerale, vitamine și antioxidanți, patrunjelul este un excelent tonic pentru corp și ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitaminele C, A, K, niacina și folașii se regasesc din abundența in frunzele de patrunjel, aducand o mulțime de beneficii pentru sistemul imunitar. De asemenea, clorofila din frunzele de patrunjel are efect antibacterian și curața sangele de toxine.

Patrunjelul previne apariția diabetului

Un studiu aparut in publicația Journal of Nutrition arata ca un consum ridicat de alimente care conțin o substanța numita myricetin poate reduce cu 26% riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Patrunjelul este o sursa bogata in acest nutrient, el conținand 8 miligrame la 100 de grame de frunze.

Vă recomandăm să consumați salata de pătrunjel, Tabouleh

Pentru aceasta avem nevoie de 2-3 legături de pătrunjel, o roșie mică tăioată în cubulețe mici, o lingulă de bulgur, sare, o lămâie și ulei de măsline.

Pătrunjelul îl spălăm bine și-l tocăm cât mai mărunt posibi. Adăugăm cubulețele de roșii, bulgurul, sarea, zeama de lămâie și uleiul de măsline.

Dacă doriți să o faceți mai consistență mai puteți adăuga în această salată ouă fierte de prepelită și mozarella.


 



Mai multe titluri din categorie

Raport UNICEF: Efectele CUMPLITE ale pandemiei de COVID-19 asupra sănătății mintale a copiilor

Raport UNICEF: Efectele CUMPLITE ale pandemiei de COVID-19 asupra sănătății mintale a copiilor
Dincolo de simptomele fizice grave pe care le provoacă infecția cu virusul SARS-CoV-2, pandemia are efecte negative severe și asupra sănătății mintale. Mai ales tinerii se confruntă cu anxietate și dep...

Vaccinarea a redus de peste 20 de ori riscul de deces din cauza infecției cu COVID-19 în România

Vaccinarea a redus de peste 20 de ori riscul de deces din cauza infecției cu COVID-19 în România
CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate. Concluzia este că vaccinurile protejează în proporție...

Cele 7 alimente pe care specialiştii nu le recomandă în perioada sarcinii 

Cele 7 alimente pe care specialiştii nu le recomandă în perioada sarcinii 
Galerie Foto Chiar dacă de obicei în timpul sarcinii este recomandat să avem o alimentaţie cât mai variată, din motive de siguranţă e bine să evităm carnea crudă sau negătită suficient, ficatul, sushi, ouăle crude,...

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii
Vaccinul anti COVID-19 pentru copii produs de compania Pfizer este sigur și are o eficacitate de aproape 91% în prevenirea infectării în cazul minorilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, arată un studiu...

Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19

Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19
Ministerul Sănătății anunță că mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în mai multe spitale din România. Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii...

Cum te poate ajuta dieta Rina sa slabesti?

Cum te poate ajuta dieta Rina sa slabesti?
Galerie Foto Celor care doresc sa piarda kilogramele in plus li se ofera o varietate de diete la alegere si totusi, aceasta alegere este destul de dificila de facut. Potrivit nutritionistilor si celor care au incercat-o, dieta Rina...

Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru un medicament anti COVID-19

Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru un medicament anti COVID-19
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a discutat din nou, miercuri, cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară. Cseke a cerut ajutor pentru aprovizionarea...

3 metode care îți protejează părul în timpul coafării

3 metode care îți protejează părul în timpul coafării
Deteriorarea părului a devenit o problemă des întâlnită în viața fiecărei femei. Din cauza expunerii la factorii externi, poluării și diverselor tratamente chimice, firul de păr își pierde constant din...

OMS anunță când va ajunge România la imunitatea de turmă pentru infecția cu COVD-19

OMS anunță când va ajunge România la imunitatea de turmă pentru infecția cu COVD-19
România va ajunge, dacă se menține ritmul de vaccinare anti COVID-19 din ultimele 6 săptămâni și strategiile de vaccinare în vigoare, în 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populația totală și în...

Ce au în comun pozele cu mâncarea pe Instagram şi creşterea în greutate? - studiu

Ce au în comun pozele cu mâncarea pe Instagram şi creşterea în greutate? - studiu
Persoanele care fac poze cu mâncarea şi le pun pe Instagram, dorind să împărtăşească cu ceilalţi experienţa culinară, tind să-şi crească nu doar like-urile, ci şi mărimea taliei, conform unui studiu...
Serviciul de email marketing furnizat de