x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vești bune pentru persoanele infectate cu COVID-19. Afecțiuni care nu sunt agravante pentru infecția cu coronavirus

Vești bune pentru persoanele infectate cu COVID-19. Afecțiuni care nu sunt agravante pentru infecția cu coronavirus

26 Aug 2020   •   12:05
Vești bune pentru persoanele infectate cu COVID-19. Afecțiuni care nu sunt agravante pentru infecția cu coronavirus

Artrita inflamatorie și lupusul nu sunt afecțiuni agravante pentru infecția cu COVID-19, arată două studii publicate în revista Arthritis & Rheumatology, citate de AFP.

"Persoanele afectate de lupus sau artrită inflamatorie prezintă la fel de multe riscuri de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 ca persoanele care nu au aceste patologii", a declarat Ruth Fernandez-Ruiz, coautoare a unuia dintre aceste studii, realizate de cercetători de la Facultatea de medicină Grossman din cadrul Universităţii New York.

Primul studiu a analizat, în perioada aprilie-iunie, un grup de 226 de adulţi, diagnosticaţi cu forme mai mult sau mai puţin severe de lupus. Majoritatea acestora au fost persoane de culoare, hispanici și femei. 

Al doilea studiu a monitorizat, începând cu luna martie, un grup de 100 de persoane - în principal femei caucaziene - care suferă de artrită inflamatorie, respectiv reumatoidă, psoriazică şi spondilartrită. Majoritatea au fost femei caucaziene.

Toate persoanele din cel de-al doilea grup au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar unele dintre ele au dezvoltat simptome. 26% au fost spitalizate şi 4% au decedat din cauza bolii.

Ratele înregistrate sunt comparabile cu cele raportate la nivelul întregii populaţii din New York.

Pacienţii cu artrită care au fost trataţi cu medicamente pe bază de steroizi, în loc de medicamente biologice ţintite, au fost de 10 ori mai susceptibili de a fi spitalizaţi în cazul infectării lor cu noul coronavirus. Dr acest risc ar putea fi supraevaluat din cauza numărului redus de pacienți monitorizați.
 

×