x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vești PROASTE despre tulpina Omicron. Cum reacționează la vaccinuri și tratamente

Vești PROASTE despre tulpina Omicron. Cum reacționează la vaccinuri și tratamente

19 Dec 2021   •   19:00
Vești PROASTE despre tulpina Omicron. Cum reacționează la vaccinuri și tratamente

Tulpina Omicron a virusului SARS CoV-2 este rezistentă la toate tipurile de vaccin dar și la tratamentul cu anticorpi monoclonali, arată un studiu realizat în SUA.

Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei, a analizat rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia.

"Rezultatele sunt deprimante. Varianta Omicron este puternic rezistentă la neutralizare, în cazul persoanelor vaccinate și a celor care au trecut prin boală", a spus virusulog român stabilit în Statele Unite. 

Totodată, Omicron este rezistentă și la unul dintre tratamentele folosite frecvent în spitale pentru pacienți cu forme grave.

„Evaluarea unui panel de 19 anticorpi monoclonali a relevat că eficacitatea acestora este fie abolită, fie puternic redusă. Sunt incluși în această categorie inclusiv anticorpii monoclonali comerciali aprobați pentru utilizarea la pacienți”, a explicat Apetrei.

În timpul cercetărilor, specialiștii de la Universitatea Columbia au identificat 4 noi mutații în domeniul spike al SARS-CoV-2 Omicron care provoacă rezistența la vaccinuri și tratamente.

„Întrucât dacii liberi continuă să nu se vaccineze ca să primească monoclonali în spital, acestea sunt paternurile de neutralizare de către anticorpii monoclonali comerciali. Să știe că, dacă ajung la spital, după înghiorlăiala de sărbători nu prea au la ce să se aștepte”, a precizat epidemiologul.

 

×
Subiecte în articol: omicron COVID