x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate VIRUSUL WEST NILE. Simptome și tratament. Cum putem preveni infectarea cu

VIRUSUL WEST NILE. Simptome și tratament. Cum putem preveni infectarea cu

14 Aug 2018   •   23:41
VIRUSUL WEST NILE. Simptome și tratament.  Cum putem preveni infectarea cu

Virusul West Nile este un potențial factor declanșator al unor afecțiuni  serioase, principala cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înțepătura țânțarilor infestați.

Virusul a fost desoperit în anul 1937 în districtul West Nile din Uganda. Interesul expertilor fata de virusul West Nile a crescut în momentul în care acesta a fost depistat în Statele Unite, mai exact în News York City, în anul 1999, cand au fost confirmate 66 de cazuri soldate cu 7 morti. Mai tarziu, în anul 2002, au fost raportate un total de 480 de cazuri, soldate cu 24 de decese. In mai putin de 1 an, virusul s-a extins în peste 11 state de-a lungul Coastei de Est.

Pana în anul 1999, virusul West Nile fusese depistat doar în Africa, Asia, Orientul Mijlociu, și extrem de rar în Europa. Conform expertilor, virusul West Nile sta la baza unei epidemii sezoniere în America de Nord, care cunoaste o crestere în lunile de vara și toamna.

Cum putem preveni infectarea cu VIRUSUL WEST NILE

Cea mai usoara metoda de prevenire a infectarii este...............................

Citește mai departe și află tot ce trebuie să știi despre VIRUSUL WEST LINE

×