x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vitamina C și Zincul, două elemente esențiale în lupta cu gripele și răcelile

Vitamina C și Zincul, două elemente esențiale în lupta cu gripele și răcelile

06 Noi 2017   •   16:45
Vitamina C și Zincul, două elemente esențiale în lupta cu gripele și răcelile

Faptul că vitmania C ne poate ajuta să scurtăm durata unei răceli este deja un lucru cunoscut de multă lume, însă faptul că zincul este esențial în lupta cu răcelile și ne întărește sistemul imunitar este un lucru mai puțin cunoscut.

Vitamina C este un puternic antioxidant care ne ajută să ne curățăm organismul de radicalii liberi astfel ne ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Atunci când suntem sănătoși, această vitamină ajută să avem tegumente sănătoase, mușchi puternici și contribuie la înteținerea prostatei și a retinei dar și la absorbția fierului.

Zincul este mineralul care se regăsește în cea mai mare cantitate  după fier și se află concentrat în oase, mușchi, prostată și retină.

Zincul este o componentă vitală în producerea enzimelor, grăbește vindecarea rănilor și are un rol important în sistemul imunitar și sistemul reproducător.

Bărbații care au probleme cu prostata și fertilitatea, s-a divedit că adesea au lipsă de zinc.

Dieta obișnuită nu aduce aportul necesar de 15 mg de zinc mai ales la vegetarieni. Alimentele care au un continut important de zinc sunt: cartea, stridiile, ouăle, fructele de mare, tofu, fasolea neagră și germenii de grâu.

Suplimentele de zinc pot fi luate de bătrâni, cei care sunt la dietă, dar și gravidele sau mamele care alăptează.

Cercetările arată că doza de 1000 mg de vitamina C plus 10 mg zinc sunt combinația ideală pentru cei care se luptă cu infecțiile virale sau răcelile, scrie ncbi.nlm.nih.gov.

×