Multivitaminele, probioticele, Omega-3, vitamina D scad riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2, mai ales în rândul femeilor, arată revista British Medical Journal Nutrition&Health (BMJ).
Însă vitamina C, zincul, usturoiul nu au avut efecte asupra reducerii contactării coronaviirusului.
După izolarea în case a populației, la 23 martie 2020, au crescut semnificativ vânzările de vitamina C și multivitamine.
Cercetătorii de la Imperial College din Londra au analizat utilizatorii aplicaţiei COVID-19 Symptom Study pentru a afla dacă cei care luau suplimente au fost mai puţin expuşi contagierii. Aplicaţia a fost lansată în Marea Britanie, SUA şi Suedia, în martie 2020, pentru furnizarea de date privind evoluţia pandemiei.
Au fost astfel analizate informaţiile a 372.720 de utilizatori ai aplicaţiei din Marea Britanie, referitoare la administrarea constantă a suplimentelor dietetice în lunile mai, iunie şi iulie 2020 şi la rezultatele pozitive la testelor PCR.
Între perioada mai-iulie, 175.652 de britanici au luat în mod regulat suplimente dietetice, iar 197.068 nu au luat. 67% dintre aceştia erau femei. În total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la COVID-19 și 349.199 au fost negative.
Analizând date precum vârsta, sexul şi greutatea, cercetătorii au constatat că protecţia oferită de probiotice, Omega-3, multivitamine şi vitamina D a fost observată mai ales la femei, indiferent de vârstă și greutate.