x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vitamina esențială pentru imunitatea organismului. Recomandările medicului Monica Pop

Vitamina esențială pentru imunitatea organismului. Recomandările medicului Monica Pop

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   22:45
Vitamina esențială pentru imunitatea organismului. Recomandările medicului Monica Pop
Sursa foto: Hepta

Majoritatea dintre noi avem deficiențe de vitamine și minerale însă una dintre acestea trebuie luată toată viața. Medicul Monica Pop spune că este esențială pentru sistemul imunitar.

Întrucât este dificil să ne luăm necesarul de vitamine doar din alimentație, ne trezim cu multe deficiențe și trebuie să apelăm la suplimente. Astfel că medicul oftalmolog spune că vitamina D3 trebuie luată  toată  viața pentru a ne ajuta organismul să lupte cu infecțiile, virozele dar și să ne menținem sănătatea oaselor. În mod normal, aportul de vitamina D3 îl putem lua de la soare, circa 20 de minute de expunere la lumină în fiecare zi ar fi suficient, însă nu  putem întotdeauna, și mai ales în lunile friguroase. 

Medicul Monica Pop subliniază că este una dintre vitamine este esențială pentru sistemul imunitar și ar trebui să o luăm pe tot parcursul vieții.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Cresterea imunitatii. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Această vitamină trebuie luată toată viața. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus medicul Monica Pop, la Antena 3 CNN.

Ea a făcut mai multe recomandări pentru susținerea mecanismelor de apărare ale organismului.

„– Isoprinosine 3 pe zi, un flacon
Vitamina A – 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vit A)
– Vitamina D3, foarte foarte importantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000 – 10000 u/zi.
Totul, o lună.
Apoi, continuaţi cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.
Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice).
Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărare să fie în „acțiune”!
Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!”, a transmis medicul pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Vitamina D imunitate monica pop