x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vrei să te fereşti de ALERGII? Iată alimentele care trebuie evitate!

Vrei să te fereşti de ALERGII? Iată alimentele care trebuie evitate!

30 Sep 2015   •   16:48
Vrei să te fereşti de ALERGII? Iată alimentele care trebuie evitate!

Deşi par minore în comparaţie cu alte afecţiuni, alergiile au luat din ce în ce mai multă amploare, ajungând să afecteze aproximativ 20 % din populaţie, majoritatea din rândul copiilor .

Sistemul imunitar al organismului luptă împotriva invaziei agenţilor patogeni ( bacterii, viruşi ). Reacţiile alergice reprezintă un răspuns la o alarmă falsă. Când o persoană alergică intră în contact cu un alergen, sistemul imunitar tratează alergenul ca pe un invadator şi este gata de atac, generând o cantitate mare de anticorpi de tip IgE. Aceştia se fixează pe celulele sangvine mastocite, identificând substanţele alergene ca fiind periculoase. De la acest nivel au loc o serie de reacţii care determină apariţia simptomelor de tipul strănut, prurit (mâncărimi), lăcrimare, iritaţii.

Te-ar putea interesa și: E oficial: Marijuana - drogul care ucide cancerul
Citește și S-a vindecat MIRACULOS de cea mai cumplită boală. Află cum A ÎNVINS CANCERUL

Alergiile nu pun viaţa în pericol, însa solicită sistemul imunitar, fiind o sursă constantă de stres. Acestea sunt produse de substanţe provenite din mediul extern care pot intra în contact cu organismul uman pe mai multe căi: 
..............................

Citește continuarea pe ANTENA SATELOR

×