x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 3 paşi pentru un păr strălucitor

3 paşi pentru un păr strălucitor

de Andrada Floria    |    29 Apr 2008   •   00:00

Părul sănătos şi bine întreţinut străluceşte şi arată bine. Iată cîteva trucuri pentru ca părul dumneavoastră să arate ca în reclamele la produsele cosmetice.

 

Părul sănătos şi bine întreţinut străluceşte şi arată bine. Iată cîteva trucuri pentru ca părul dumneavoastră să arate ca în reclamele la produsele cosmetice.

1. În primul rînd, la finalul unei zile petrecute afară, în trafic, este esenţial să ne periem părul cu atenţie. Pentru a elimina resturile produselor folosite pentru coafare şi praful care s-au acumulat peste zi, specialiştii ne recomandă să ne periem părul: din spate spre faţă şi apoi dintr-o parte spre creştetul capului. Astfel, nu doar vom descurca părul, dar vom îndepărta şi impurităţile care îi reduc strălucirea. Specialiştii ne recomandă totuşi să nu periem părul cu forţă, deoarece riscăm să îl rupem şi, în plus, stimulăm glandele sebacee, iar părul se va îngrăşa foarte repede.

Masaj

2. Sănătatea scalpului este influenţată de microcirculaţia locală, care poate fi stimulată cu ajutorul masajului pielii capului. Tehnicile de masaj al scalpului deblochează microtensiunile musculare şi canalizează circulaţia sângelui către rădăcina firului de păr. Pentru persoanele cărora le cade foarte mult păr, un alt avantaj al masajului este că favorizează regenerarea firelor de păr. Manevrele de masaj al pielii capului se realizează în sensul circulaţiei sangvine: de la ceafă către creştet, iar apoi de la urechi către creştet. Aceste manevre constau în stimularea, ciupirea uşoară a pielii capului şi imitarea ventuzelor. Masajul trebuie să dureze patru minute.

3. Detoxifierea este ultimul pas pentru a dobîndi şi a menţine sănătatea firului de păr. Este extrem de important ca, o dată la trei-patru săptămîni, să aplicaţi pe păr o mască de eliminare a toxinelor care împiedică dezvoltarea normală a firelor de păr. De exemplu, o mască pe bază de argilă este eficientă mai ales pentru părul gras. Argila absoarbe atît praful, cît şi substanţele chimice rămase pe păr din spray-ul fixativ, spuma de păr, gel etc. Măştile de păr pe bază de argilă curăţă în profunzime părul şi, în acelaşi timp, sporesc durata de viaţă a firului de păr.

×
Subiecte în articol: păr parul terapii complementare