Păpădia este o plantă cu proprietăţi tonice, fiind, incontestabil, un remediu pentru numeroase probleme de sănătate. Această plantă aparent banală este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor şi fier. Frunzele ei conţin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, precum şi vitaminele B, C şi D.
Specialiştii recomandă păpădia în tratamentul multor boli: bolile de ficat ( chiar şi în cazurile extreme de ciroză), pentru afecţiunile pancreasului, stomacului, splinei şi rinichilor. Folosită cu regularitate, reduce riscului apariţiei cancerului, a cataractei, a sclerozei multiple, a degenerescenţei musculare cauzate de îmbătrânire şi la reducerea apariţiei atacului cerebral.
Vezi și 10 moduri în care vinul roşu îţi face bine! O spune ştiinţa!
Iată alte întrebuinţări ale păpădiei, menite să ajute la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate:
1. Datorită conţinutului bogat în potasiu, este un diuretic natural fiind considerată, pe bună dreptate, cel mai bun laxativ.
2. Ajută la eliminarea apei din organism............................................
CItește mai departe pe ANTENA SATELOR