O simplă infectie in gat se poate transforma intr-un adevarat calvar, daca nu actionezi imediat. Dar ca sa poti sa cumperi un antibiotic, va trebui sa petreci cateva ore in sala de asteptare a medicului de familie, in vreme ce infectia isi face tot mai mult de cap. Mult mai simplu ar fi daca ai avea un antibiotic natural, mereu la indemana, care sa lupte cu infectia inca de la primele ei semne.
Va recomandam, deci, cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, folosit de sute de ani in medicina traditionala indiana si chineza:
Citește si HOROSCOPUL PLANTELOR VINDECĂTOARE pentru 2015. BOALA și planta ei de LEAC, pentru fiecare ZODIE în parte
Vei avea nevoie de:
O lingura de turmeric
O suta de grame de miere ecologica bruta
Mod de preparare:
...............
Citeste reteta AICI
Antibiotice naturale si eficiente
Branza cu mucegai contine bacterii care formeaza parti albastre sau verzui. Acestea au fost la originea descoperirii primului antibiotic, penicilina. In trecut, ciobanii obisnuiau sa aplice branza cu mucegai pe ranile oilor, pentru a preveni cangrena. Deci, daca iti place branza roquefort si ai racit, nu ezita sa o introduci in meniu. Nu te astepta, totusi, la miracole. Desi ciupercile din acest tip de branza sunt antibateriene, ele nu sunt capabile sa realizeze sinteza pe care o face medicamentul inca folosit pe scara larga. Totusi, pentru a preveni racelile, nu ezita sa consumi branza cu mucegai, mai ales in sezonul rece.
1. Propolisul
Propolisul este fabricat de albine din rasinile pe care le gasesc pe arbori. Cu el izoleaza si aseptizeaza stupul. Numerosii sai agenti anti-bacterieni il fac eficient in special in caz de gastroenterita si angina. Insa campul de actiune al propolisului este extrem de vast. El lupta si cu infectile cauzate de bacteriile si ciupercile de tip candida albicans.
Poti folosi propolis simplu sau in asociere cu miere. Doza recomandata de propolis este de un gram pe zi, timp de 10 zile, sub forma uscata sau in jur de 20 de picaturi (o lingura) in forma lichida, de trei ori pe zi.
2. Extractul de samburi de grepfrut pentru gastroenterita
Extractul de samburi de grepfrut este bogat in bioflavonoide si are proprietati antivirale, antifungice si antiparazitare. El ajuta la tratarea a numeroase infectii, in special a celor ale cailor digestive.