x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Acupunctura, metodă anti-aging

Acupunctura, metodă anti-aging

02 Oct 2007   •   00:00

Acupunctura poate preveni imbătrănirea tenului şi apariţia ridurilor. De aceea, merită să fie numită metodă anti-aging, chiar dacă beneficiază de mai puţină publicitate decăt cremele anti-aging, programele de ingrijire corporală sau nutriţie. Ce face de fapt acupunctura?

Acupunctura poate preveni imbătrănirea tenului şi apariţia ridurilor. De aceea, merită să fie numită metodă anti-aging, chiar dacă beneficiază de mai puţină publicitate decăt cremele anti-aging, programele de ingrijire corporală sau nutriţie. Ce face de fapt acupunctura? Şedinţele de acupunctură stimulează secreţia de colagen şi circulaţia săngelui in ţesuturile pielii. Intensificarea circulaţiei sangvine la nivelul pielii are drept rezultat creşterea aportului de apă, vitamine şi minerale la nivel celular. Astfel, tenul capătă supleţe, strălucire şi prospeţime, iar cearcănele se estompează. Dispunem in acest mod de o metodă care contracarează cu succes efectele negative asupra tenului ale stilului de viaţă dezordonat, ale mediului poluat in care trăim.

Tenul palid, cearcănele sunt semne că organismul nostru nu funcţionează tocmai bine, specialiştii recomandăndu-ne in primul rănd o cură de detoxifiere. Acupunctura intervine in procesul de detoxifiere, dar trebuie asociată obligatoriu cu o dietă bogată in alimente uşoare (fructe, legume) şi cu cei 2 litri de lichide pe zi.

In general sunt recomandate 10-12 şedinţe de acupunctură. Se fac două-trei asemenea serii, cu pauză de o lună intre ele. Inainte de şedinţa de acupunctură propriu-zisă se efectuează un masaj al feţei pentru imbunătăţirea circulaţiei sangvine, se masează pe rănd zona frunţii, apoi tămplele, bărbia, obrajii. "Pentru intreţinere sunt suficiente două-trei serii de căte zece şedinţe de acupunctură pe an. Acupunctura acţionează asupra diferitelor puncte de pe corp, dar şi asupra unor puncte de pe faţă. Organismul trebuie să aibă o circulaţie armonioasă a energiei in toate sectoarele sale. Şedinţele de acupunctură au rolul de a debloca energia", precizează dr Gabriela Papazian-Urdăreanu, medic primar cu competenţă in acupunctură, fitoterapie şi homeopatie, de la Centrul Naţional de Acupunctură şi Homeopatie. Acele aplicate in zonele cu riduri acţionează asupra muşchilor feţei care s-au lăsat, favorizănd netezirea ridurilor fine.

RIDURI. In general, ridurile fine din jurul ochilor sau de la colţurile gurii incep să se observe după vărsta de 30 de ani. De la această vărstă, femeile se plăng că tenul şi-a pierdut din strălucire, din supleţe, că tenul a inceput să imbătrănească. Cu căt luăm măsuri mai repede, cu atăt este mai bine. Specialiştii spun că răspunsul la şedinţele de acupunctură depinde de stilul de viaţă şi de vărsta pacientei. Rezultatele incep să se observe după şase-şapte şedinţe de acupunctură. De asemenea, prin activarea anumitor puncte de acupunctură sunt tratate şi tulburările metabolice care pot produce modificări structurale ale pielii.

ATENŢIE! Femeile insărcinate, persoanele care suferă de cancer sau de limfoame nu au voie să facă acupunctură. Această metodă de tratament nu le este recomandată nici celor care sunt alergici la metalul din care este făcut acul. In cazul bolilor de piele nu se inţeapă suprafaţa afectată şi nici rănile.

×
Subiecte în articol: acupunctura terapii complementare