x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare AFINELE, un prieten prețios. 9 BOLI în care sunt REMEDIUL NATURIST ideal

AFINELE, un prieten prețios. 9 BOLI în care sunt REMEDIUL NATURIST ideal

11 Iun 2015   •   15:30
AFINELE, un prieten prețios. 9 BOLI în care sunt REMEDIUL NATURIST ideal

 Bobițele mici și negre, care cresc în arbuștii de la marginea pădurilor de munte, se dovedesc a fi deosebit de utile în ceea ce privește păstrarea sănătății, prevenirea și vindecarea unor boli. În ce privește afinul, trebuie remarcat că de la el se vor folosi aât fructele (culese cu grijă, să nu ne înțepăm în acele lui), cât și frunzele, bucurându-se de secole de apreciere, fiind citate în primele tratate de farmacie medievală.

Afinele conţin în proporţie de 80% apă, iar restul zaharuri, acizi, proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, C şi E, dar şi uleiuri şi săruri minerale. Frunzele acestui arbust şi fructele, afinele, sunt cele mai utilizate părţi ale acestei plante în medicina naturistă.

Citește și Cum îți poți ajuta creierul să întinerească

1. Previn afecțiunile cardiovasculare
O dietă bogată în afine te ajută să scapi de grăsimea de pe talie, care creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Mai mult, consumul de afine oferă o bună protecţie pentru inimă persoanelor care suferă de sindrom metabolic. Efectul benefic se datorează unor substanţe prezente în compoziţia afinelor, care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi formarea cheagurilor de sânge pe artere. Afinele sunt indicate şi hipertensivilor, deoarece previn creşterea tensiunii arteriale.

2. Sunt antioxidant și protector al creierului
De asemenea, cercetătorii au descoperit că afinele au rolul de a proteja creierul de stresul oxidativ şi reduc afecţiunile apărute cu înaintarea în vârstă (Alzheimer sau demenţă senilă).

Citește mai mult pe ANTENA SATELOR

Pe aceeași temă:
Diete de sezon: O cură cu căpșuni și cireșe vă ajută să scăpați de kilogramele în plus







×
Subiecte în articol: afine