x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare AFRODIZIAC, anticancerigen, bun în CURA DE SLĂBIRE - află cele 10 virtuți ale GHIMBIRULUI și 4 rețete VINDECĂTOARE

AFRODIZIAC, anticancerigen, bun în CURA DE SLĂBIRE - află cele 10 virtuți ale GHIMBIRULUI și 4 rețete VINDECĂTOARE

11 Iun 2015   •   23:14
AFRODIZIAC, anticancerigen, bun în CURA DE SLĂBIRE - află cele 10 virtuți ale GHIMBIRULUI și 4 rețete VINDECĂTOARE

A pătruns în Europa cu statului de condimente. Picant, asemeni piperului, dar și cu proprietăți aromatice, ghimbirul și-a făcut repede loc în bucate, unde e folosit însă cu parcimonie, datorită intensității gustului. Curând, însă, și-a devoalat și proprietățile terapeutice, unele dintre ele neașteptate, miraculoase. Deși vorbim curent despre „rădăcina de Ghimbir”, de fapt este vorba despre rizomii (foarte bine dezvoltați) ai plantei de ghimbir.

Ghimbirul este apreciat pentru proprietățile sale de tonic și energizant, ajută în circulația periferică proastă, stimulează metabolismul, detoxifică, arde grăsimile. Și aceastea sunt doar o parte dintre afecțiunile în tratarea cărora își dovedește eficiența. Iată alte câteva întebuințări ale sale în medicina alopată:

1. Alungă depresiile

Ceaiul de ghimbir are proprietatea de a reda optimismul, de aceea este recomandat persoanelor care suferă de depresie. De asemena, redă pofta de viață și alungă ceea ce bunicii numeau: „lingoare”, adică lipsa poftei de trăi. Adăugându-l constant în diferite preparate, conferă celor care îl consumă optimism, crește tonului, stimulează energia.

Citește și DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul INCREDIBIL din ROMÂNIA unde viețuiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume

2. Alungă „răul”

Și când spunem asta, ne referim la toate formele de „rău” - de mașină, de mișcare, de înălțime, mahmureala, răul de dimineață, chiar și stările de vomă pe care le au gravidele în primele luni de sarcină. Femeile și copiii care au rău de mașină sau de avion pot să folosească capsule cu ghimbir, special pentru aceste situații, tratamentul începând cu 24 de ore înainte de călătoria programată, capsulele fiind înghițite apoi la fiecare 4 ore. La fel de eficient este și ceaiul de ghimbir, care e de preferat în cazul femeilor gravide.

3. Ajută în bolile respiratorii

O feliuță de ghimbir într-un ceai fierbinte face minuni în toate formele gripale. Durerile de gât, guturaiul, faringitele și laringitele cedează treptat în fața asaltului ghimbirului.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR


Pe aceeași temă:
Parfum extras din ghimbir sau din frunze de măslin prezentat în porţelan de Limoges!






×
Subiecte în articol: ghimbir