x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Afrodiziace naturale

Afrodiziace naturale

de Gina Matei    |    13 Oct 2009   •   00:00
Afrodiziace naturale
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Performanţe sexuale îmbunătăţite? Da, este posibil cu ajutorul afrodiziacelor. Natura vine şi de data aceasta în ajutorul celor care au probleme la acest capitol. Busuiocul, sculătoarea, ţelina, morcovul, măceşul, ceapa, schinduful sunt câteva dintre plantele pe care natura le pune la dispoziţia noastră.



CURĂ DE 40 DE ZILE
Pentru a reveni la performanţe sexuale se recomandă o cură de 40 de zile cu oricare dintre următoarele plante: busuioc, măceş, schinduf. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă şi 500 ml de apă. Cantitatea se împarte în trei cantităţi egale şi se va bea câte o cană de infuzie înainte de mesele principale. "Atenţie! Este foarte important ca, după cele 40 de zile, să se facă o pauză de 10 zile", precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.

Sculătoarea, supranumită şi viagra românească, are şi ea efect afrodiziac. De la această plantă se recoltează tuberculii, care ulterior vor fi uscaţi. Se pisează şi se pun în 100 ml de alcool. Se strecoară, iar din cantitatea obţinută se va consuma seara.

MORCOV ŞI ŢELINĂ
Sucul de rădăcină de ţelină este un afrodiziac şi revigorant tradiţional. Mai eficient decât sucul de rădăcină este cel obţinut din frunzele crude, care are proprietăţi stimulatoare hormonale deosebite. De asemenea, ţelina poate fi adăugată în salate. Ca şi ţelina, morcovul este valoros atât crud, cât şi fiert. "Prin asocierea morcovului cu ţelina se obţin rezultate cu mult mai bune", precizează specialistul nostru.

AROME
Dacă eşti adeptul aromaterapiei, o să-ţi fie şi mai uşor să obţii performanţe sexuale. E suficient să pui în lampa de aromaterapie esenţă de vanilie. Aceasta, datorită aromei inconfundabile, are un efect euforic. Ca aromă ideală pentru dormitor şi, totodată, ca un eficient stimulent sexual pentru parteneri sunt recomandate câteva picături de ulei volatil de vanilie. De asemenea, câteva picături din acelaşi ulei puneţi în apa din cadă şi cu certitudine vă veţi bucura din plin de timpul petrecut alături de partener.

Puteţi încerca şi patchouli! Această aromă potenţează dorinţa sexuală. Acelaşi efect îl au ylang-ylangul şi moscul.

×
Subiecte în articol: terapii complementare afrodiziac