x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Atuurile ouălor eco

Atuurile ouălor eco

de Florina Zainescu    |    06 Mar 2008   •   00:00
Atuurile ouălor eco

Oul ecologic este mai sănătos, deoarece provine dintr-un sistem de producţie în care nu se folosesc chimicale, hormoni de creştere sau antibiotice.


Alternativă – Hrană sănătoasă pentru minte şi trup


Oul ecologic este mai sănătos, deoarece provine dintr-un sistem de producţie în care nu se folosesc chimicale, hormoni de creştere sau antibiotice.

Ouăle ecologice provin de la păsări crescute natural, hrănite cu plante cultivate în agricultura bio, fără pesticide, conservanţi sau organisme modificate genetic şi cărora nu li se administrează antibiotice.

BENEFICII. De aceea, spre deosebire de ouăle convenţionale, ouăle bio nu conţin urme de substanţe chimice sau de antibiotice, care pot pune în pericol sănătatea umană prin declanşarea unor alergii, inducerea unei “rezistenţe” la anumite antibiotice sau alte tulburări de metabolism. Oul ecologic este mai “concentrat” decât cel convenţional la capitolul substanţe benefice.

RISC SCĂZUT. În plus, un studiu guvernamental din Marea Britanie a demonstrat că gradul de infectare cu salmonela este de cinci ori mai ridicat în fermele convenţionale care practică un sistem intensiv de producere a ouălor decât în fermele convenţionale, notează site-ul Soil Association, unul din cei mai importanţi certificatori ecologici din Europa. Potrivit studiului, 23,4% din fermele britanice care practică avicultura intensivă şi ţin găinile închise au fost testate pozitiv cu salmonela, comparativ cu numai 4,4% în avicultura organică. Salmonela este o bacterie patogenă intestinală, care cauzează diverse boli infecţioase acute (salmoneloze) destul de “la modă” în ultimul timp şi care se transmite la om pe cale alimentară. Carnea preparată necorespunzător, afumăturile, ouăle proaspete sau maioneza sunt cele mai dese cauze ale declanşării salmonelozelor.

 

×
Subiecte în articol: bio