x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Automasajul te revigorează

Automasajul te revigorează

de Andrada Floria    |    01 Apr 2008   •   00:00

O oră cel puţin o dată pe săptămână este suficientă pentru a ne detensiona organismul cu ajutorul tehnicilor de automasaj. Dedicaţi-vă un moment al zilei când nimic nu vă poate distrage atenţia: nici telefonul, nici soţul, nici măcar copiii. Aşezaţi-vă degetele mari pe centrul frunţii şi descrieţi cercuri către tâmple.

O oră cel puţin o dată pe săptămână este suficientă pentru a ne detensiona organismul cu ajutorul tehnicilor de automasaj. Dedicaţi-vă un moment al zilei când nimic nu vă poate distrage atenţia: nici telefonul, nici soţul, nici măcar copiii. Aşezaţi-vă degetele mari pe centrul frunţii şi descrieţi cercuri către tâmple. Efectuaţi de zece ori această mişcare şi încheiaţi masându-vă uşor tâmplele.

 

 

În cazul în care vă doriţi mai mult decât efectul de relaxare al automasajului, specialiştii cosmeticieni vă recomandă automasajul feţei. Mişcările de masaj trebuie să fie uşoare, de netezire, fără apăsare, pielea nu trebuie întinsă sau bruscată în nici un fel. Mişcările trebuie rea­lizate obligatoriu de jos în sus şi dinspre centrul feţei înspre exterior. “Se începe cu masajul gâtului: de la claviculă până la marginea maxilarului, palmele alunecă uşor, una urmând-o pe cealaltă”, recomandă Neli Pfeiffer. În etapa următoare se trece la masajul propriu-zis al feţei, care se execută cu ambele palme, iar sensul este de la vârful bărbiei spre ureche, de la colţurile buzelor spre urechi, de la baza nasului înspre exterior. Mişcările în jurul ochilor se execută în formă de cercuri cu degetul mijlociu sau cu arătătorul, cu mişcări foarte lente: de la unghiul intern al ochiului, pe sub sprân­cene, la coada ochiului, apoi pe sub ochi.

 

 

Digestiv

Automasajul poate fi aplicat şi la nivelul abdomenului pentru durerile de stomac provocate de tulburări digestive. Se execută circular cu palmele deschise, una peste cealaltă. Este foarte important sensul în care se efectuează mişcarea mâinilor pe abdomen. Dacă masajul se realizează în sensul acelor de ceas, este stimulat tranzitul intestinal. Specialiştii recomandă această tehnică în special celor care suferă de constipaţie, dar şi persoanelor sănătoase care vor doar să aibă o digestie normală. În schimb, dacă mâinile se mişcă în sensul invers al acelor de ceas, tranzitul intestinal este încetinit, iar această metodă este foare eficientă contra diareei.

×
Subiecte în articol: terapii complementare