x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Bio pentru bebeluşi

Bio pentru bebeluşi

de Florina Zainescu    |    20 Feb 2008   •   00:00
Bio pentru bebeluşi
Sursa foto: Brosa/

Organismul bebeluşilor este mai vulnerabil la toxinele din alimentaţia convenţională. De aceea, pentru a le oferi copiilor un start bun în viaţă, alegeţi să-i hrăniţi cu alimente fără chimicale. • Produsul zilei: Sirop de arţar
Organismul bebeluşilor este mai vulnerabil la toxinele din alimentaţia convenţională. De aceea, pentru a le oferi copiilor un start bun în viaţă, alegeţi să-i hrăniţi cu alimente fără chimicale.

Sistemele imunitar, nervos şi hormonal al copiilor sunt în mod special vulnerabile la chimicale. De aceea bebe­luşii trebuie feriţi de alimente care conţin pesticide şi alte chimicale folosite în agricultura convenţională, hormoni, antibiotice şi foarte multe E-uri. Alternativa cea mai sănătoasă o constituie produsele bio (numite şi ecologice sau organice). Acestea pen­tru bebeluşi sunt făcute din ver­de­ţuri, fructe, carne şi legume pro­venite din agricultura bio, fără chimi­cale, şi nu conţin aditivi arificiali, zahăr sau sare. Cum le identificaţi? După sigla “bio” sau menţiu­nea “organic” de pe etichetă.

 

PRODUSE. În magazinele au­toh­tone oferta de mâncare bio pen­tru bebeluşi este bogată. Cel mai des întâlnite “borcănele” sunt cele de la Hipp, Humana şi Sunval. Hipp este cel mai mare producător mondial care foloseşte în exclusivita­te materii prime organice, în oferta sa regă­sindu-se mai multe sortimente de lapte praf bio şi foarte multe amestecuri de legume, de fructe, de cereale cu fructe, amestecuri de carne de curcan, vită sau pui cu le­gume şi su­curi. “Borcănelele” sunt gândite pentru toate etapele de dezvoltare a be­beluşului: de la patru luni de la opt luni, dar şi pentru juniorii de peste un an. Humana are şi ea o ofertă bogată de piureuri bio pentru toate “vârstele alimentare” ale bebe­lu­ş­ului. De exemplu, piure de legume sau de fructe, recomandate după luna a patra de viaţă, piure de fructe şi cereale pentru copii de peste şase luni, piure de piersici, maracuja şi iaurt după luna a şaptea de viaţă, piure din cartof, morcov şi pui sau de legume, orez şi curcan pentru cei de peste opt luni.

Şi Milupa are trei sortimente de cereale bio: fulgi de orez fără lapte, trei cereale fără lapte şi Bio-Cereale fără lapte – şapte cereale.

 

×
Subiecte în articol: bio