x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare CANCER, colesterol, cistită - află ce boli poți trata sau preveni dacă adaugi DOVLEACUL în alimentație!

CANCER, colesterol, cistită - află ce boli poți trata sau preveni dacă adaugi DOVLEACUL în alimentație!

24 Sep 2015   •   11:03
CANCER, colesterol, cistită - află ce boli poți trata sau preveni dacă adaugi DOVLEACUL în alimentație!

Copt sau sub formă de placintă, crud și ras în salate, înăbușit în supe, sub formă de decoct sau de semințe, dovleacul este extrem de hrănitor și benefic pentru sănătate. Acesta face parte dintr-o familie mare şi pregătită să aducă numai beneficii organismului: dovlecelul, castravetele, pepenele.

Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten. Beta-carotenul este o provitamină ce va fi convertită de către organism în vitamina A. Pulpa de dovleac conține vitamine, în special provitamina A, vitaminele E și C, săruri minerale, hidrați de carbon, protide, iar semințele conțin ulei, protide, lecitina, rezine și enzime cu proprietăți antihelmintice.

Citește și Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Cele mai puternice efecte terapeutice le au semințele de dovleac. Însă, dovleacul în întregime, este un remediu eficient în prevenirea și tratarea multor boli. Iată 9 motive ca să îl consumi!

1. Seminţele de dovleac au puterea de a elimina viermii intestinali, fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste împotriva paraziților de acest fel.
2. Reglează colesterolul și stimulează activitatea rinichilor. Uleiul de dovleac extras din semințe este recomandat pentru reducerea colesterolului în exces.
3. Dovleacul reduce riscul producerii anumitor tipuri de cancer și oferă organismului protecție împotriva bolilor de inimă (datorită conținutului de antioxidanți). 

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR


×