BUCUREŞTI ● Mîncare sănătoasă gata preparată
Alimente din ingrediente naturale şi eco, fără E-uri, grăsimi saturate,
zahăr sau îndulcitori artificiali. Finesse Catering livrează mîncare
sănătoasă bucureştenilor.
BUCUREŞTI ● Mîncare sănătoasă gata preparată
Alimente din ingrediente naturale şi eco, fără E-uri, grăsimi saturate, zahăr sau îndulcitori artificiali. Finesse Catering livrează mîncare sănătoasă bucureştenilor.
Cei cărora le pasă ce mănîncă dar nu au timp de gătit pot cumpăra de la Finesse (www.finesse-catering.ro) salate bogate, preparate din legume şi peşte, paste, sandvişuri, deserturi din grîu sau făină integrală, îndulcite cu fructe sau cu miere. "Urmăm toate principiile unei alimentaţii sănătoase. Nimic din ceea ce vindem nu conţine amelioratori de gust, hormoni, agenţi afînători, prafuri, fulgi, E-uri (...). Mare parte din salate şi legume sînt produse ecologic în serele noastre. Pîinea, pastele şi orezul sînt integrale şi ecologice, mierea, ouăle sînt ecologice. Prepararea termică a mîncării înseamnă preparare la grătar, la cuptor, sau fierbere în aburi", spune Dan Iosif, directorul executiv Finesse Catering. În meniu nu se regăseşte carnea pentru că el refuză să vîndă drept sănătos pieptul unui pui crescut de la zero la două kilograme în trei săptămîni.
EXPERIENŢĂ. Inginer electronist de profesie şi om de vînzări, Iosif a ajuns în această afacere în urma unei experienţe personale. "Acum cinci ani aveam 40 de kilograme în plus, o boală de piele fără leac şi analizele îmi ieşeau foarte proaste". A vrut să slăbească şi, ca tot omul, a început să numere calorii şi să facă mai multă mişcare. Pentru că nu era suficient, a "umblat" la alimentaţie. A citit cărţi despre nutriţie, a discutat cu doctori pe marginea acestora şi a început să-şi prepare altfel hrana, să inventeze salate, să modifice reţete "furate"... Aşa a reuşit să scape de kilogramele în plus şi de boală în şase luni.
Şi pentru că în ziua de astăzi este dificil să găseşti mîncare sănătoasă gata preparată şi gătitul cere timp, Iosif s-a gîndit că nu ar fi rău să facă o firmă de catering prin care să vîndă preparatele pe care le consumă el de cinci ani. "Pentru mine a primat ideea de a găti sănătos. Acum nouă luni, cînd mi-a venit ideea,
nu-mi puneam problema de eco. Un amic mi-a spus că ar fi mai bine eco". Încet, încet, a găsit cîţiva furnizori de grîu, făină, paste, ouă sau miere bio, iar un prieten cu pămînt la ţară s-a oferit să producă legume fără chimicale. Astfel au apărut 11 sere de 140 mp fiecare. "Prietenul meu este înregistrat la Ministerul Agriculturii şi are contract cu certificatorul Eco Inspect. Sperăm să obţinem certificarea într-un an, pentru că pămîntul nu a mai fost chimizat de foarte mult timp", spune Dan Iosif.
Citește pe Antena3.ro