Pomelo, acest frate mai mare al grepfrutului, să-i spunem grefoportocală, dar cu o dulceaţă aparte, este un fruct cu multiple proprietăţi miraculoase pentru organism, datorate în special conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu, scrie CSID, citat de ziarulring.
Fructul poate fi mâncat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparatele cu peşte. În China, în mod tradiţional, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri. Iată beneficiile miraculoase ale acestui fruct!
1.Previne infecţiile urinare - vitamina conţinută de fruct combate inflamaţiile din corp şi ajută la creşterea acidităţii din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.
2.Sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca ţesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea.
3.Previne sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor, ajutându-vă să aveţi o dantură puternică şi sănătoasă.
4.Vitamina C din fruct ajută la o mai bună absorbţie a fierului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.