Ghimbirul se folosește în bucătăria din întreaga lume pentru condimentarea mâncărurilor din carne, a preparatelor de panificaţie, a deserturilor şi chiar a îngheţatei, însă este utilizat, cu succes, și în medicina alternativă, scrie clicksanatate.ro.
Iată 5 proprietăți fabuloase ale ghimbirului!
1. Tratează tusea, scade febra și ajută la eliminarea mucozităților
Gimbirul este extrem de eficient în cazul răcelilor (chiar și în cazul virozelor mai puternice). În răceală, ghimbirul acţionează asupra plămânilor, stomacului şi splinei.
O rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă şi fiartă în 250 ml apă, timp de 10 minute, produce un ceai cu efecte remarcabile în tratarea edemelor, vomei sau tusei, inducând şi o senzaţie puternică de încălzire a corpului, respectiv un efect sudorific pregnant. Atunci când febra nu cedează, fierbeţi 100 g ghimbir proaspăt în 500 ml apă şi spălaţi tot corpul cu zeama rezultată.
Dacă nici așa tusea nu vă dă pace, mai aveți o șansă: stoarceţi o rădăcină de ghimbir şi amestecaţi sucul cu puţină miere şi 250 ml apă fierbinte; trebuie să beţi din această licoare câte 1-2 căni pe zi. De asemenea, ceaiul de ghimbir este un calmant ideal în inflamaţiile gâtului, sinuzite, răguşeală, febră, eliminare de mucozităţi şi congestii respiratorii.
Mai multe, pe clicksanatate.ro.