Pentru mulţi dintre noi, Crăciunul are miros de portocală. Vă puteţi desfăta simţul olfactiv cu ajutorul aromei de portocală din lampa de aromaterapie. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, recomandă această aromă nu numai pentru conexiunea pe care o putem face cu Crăciunul, ci şi pentru că distruge microbii din încăpere, împrospătând aerul.
Ulei de scorţişoară pentru obosiţi
Şi celelalte citrice (lămâi, grapefruit) au acelaşi efect. Acestora li se alătură eucaliptul. Toate aceste arome se folosesc în lampa de aromaterapie, câte două-trei picături în vas. Specialistul nostru recomandă ca aromatizările să se facă de două-trei ori pe zi.
Iarna, mai pot fi folosite uleiurile de mentă, iasomie, mosc, brad, rozmarin.
Rozmarinul, de pildă, este un reechilibrant general al organismului şi un bun detoxifiant.
Aroma de scorţişoară acţionează ca un stimulent general şi euforizant pentru persoanele obosite. Mirosul de scorţişoară dintr-o încăpere reduce nervozitatea şi migrenele.
Tonifiant, eucaliptul vă ajută să vă recăpătaţi vitalitatea. Din această categorie mai fac parte uleiul esenţial de tei, care combate stresul, nervozitatea, şi uleiul de lavanda, pentru atenuarea stărilor de agitaţie.
Stare de bine din lampa de aromaterapie
V-aţi putea întreba cum toate aceste arome pot avea asemenea efecte benefice asupra organismului. Medicul Cristina Bălănescu precizează că starea de bine pe care ne-o conferă uleiurile esenţiale se datorează faptului că ele trec uşor prin piele sau aromele lor sunt cu uşurinţă captate de simţul nostru olfactiv, împrăştiindu-se în tot corpul.
Atenţie! Uleiurile esenţiale sunt extrem de puternice, de aceea este interzisă folosirea lor în camera bebeluşilor, a copiilor, în spaţiile unde se află femei însărcinate, persoane alergice la plante. De asemenea, nu aplicaţi uleiurile esenţiale pe piele, deoarece pot provoca iritaţii.
O, BRAD FRUMOS... MIROSITOR! Bradul nu are doar un rol decorativ. Mireasma plăcută a acestuia vă va face să vă simţiţi mai bine, vă va da un alt tonus fizic, mental şi emoţional. Dacă ai un brad artificial şi îţi doreşti să simţi mirosul proaspăt al bradului natural, poţi folosi uleiul esenţial din ace de brad.
SUGESTIE. În comerţ, există o gamă largă de lămpi de aromaterapie, o gamă largă de uleiuri esenţiale. Poate cineva drag ţie s-ar bucura să găsească sub bradul de Crăciun un astfel de cadou!
Citește pe Antena3.ro