Cristaloterapia presupune aplicarea unor cristale pe puncte energetice. În primă fază, se efectuează cristalograma pacientului în funcţie de data, locul şi ora naşterii. În funcţie de aceste coordonate, se stabileşte care este cristalul potrivit. Rolul terapeutului este de a întocmi fişa de lucru, care constă în evaluarea zilnică a punctelor energetice înainte şi după terapie.
"În principal, pacienţii apelează la această terapie fie pentru a se încărca energetic, fie pentru descărcare energetică", spune Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med. Îndiferent de scop, metoda este aceeaşi: cristalele se aplică direct pe acele puncte cu probleme. Înainte de folosirea cristalelor, dar şi după fiecare şedinţă de acest fel, cristalele se purifică, se curăţă de energiile şi vibraţiile negative acumulate. În ceea ce priveşte curăţarea, aceasta se face cu sare grunjoasă cât mai proaspăt extrasă, fără să fie prea mult prelucrată.
Medicul Cristina Bălănescu recomandă câte trei şedinţe săptămânal în afecţiunile minore şi cu rol preventiv şi şedinţe zilnice în cazul afecţiunilor majore sau grave.
La domiciliu
În cazul în care nu vă permiteţi realizarea şedinţelor de terapie cu cristale la un cabinet, le puteţi încerca şi... acasă!
Cu efect energizant, specialistul nostru vă recomandă cristale puternice, precum: ametist, coral, cuarţ, diamant şi rubin. Aceste cristale se aşază în diverse zone ale locuinţei, cu precădere în încăperea în care vă petreceţi majoritatea timpului. Pentru purificarea generală, indicat este ametistul. Atât acasă, cât şi la birou, ametistul vă energizează.
Sunteţi depresiv? Pentru a scăpa de această stare neplăcută specialistul nostru vă recomandă să aveţi în încăpere opal. Pietrele topaz şi smarald pot fi eficiente împotriva insomniei sau a bolilor de ficat. Piatra de agat atenuează durerile persistente. Pentru o stare generală bună, indicate sunt piatra de jasp, hematit sau ochi de tigru. În ceea ce priveşte piatra de cuarţ roz, aceasta asigură buna dispoziţie.
În funcţie de scop, aceste pietre pot fi purtate şi ca medalion. În acest caz, cristalul se spală cu multă apă curgătoare. După spălare urmează uscarea prin expunerea la soare. Un cristal ce urmează a fi purtat este bine să fie ţinut cel puţin 30 de zile în apropierea centrului inimii, pentru a se acorda cu vibraţiile purtătorului.
SFATURI. Un cristal (pietre) se poate procura fie direct din locurile unde se prelucrează minereurile, fie se achiziţionează din magazinele de specialitate. Pietrele pot fi folosite sub formă brută sau şlefuită. Atenţie! Specialistul nostru vă atrage atenţia să depozitaţi cristalele cu foarte mare grijă, în locuri însorite, cutii căptuşite, pentru a nu se strica forma şi a nu se ciobi.
Citește pe Antena3.ro