x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să mănânci paste și să nu te îngrași

Cum să mănânci paste și să nu te îngrași

09 Mai 2016   •   11:47
Cum să mănânci paste și să nu te îngrași

Spaghete, tăiței, macaroane, fettucine – sunt foarte multe sortimente de paste, dar forma lor contează mai puțin, mai important fiind dacă te îngrașă sau nu. Dacă respecți câteva reguli, le poți păstra în meniu chiar dacă vrei să slăbești, scrie clickpentrufemei.ro.

Prepară-le cât mai sănătos

Când ai poftă de o porție de paste, alege unele din grâu integral. Au mai multe fibre și proteine decât celelalte sortimente. Le poți face și în casă, ceea ce ar scădea mult valoarea caloriilor pe suta de grame. În plus, te vei feri de aditivii alimentari pe care-i conțin unele tipuri de paste din comerț.

Pentru preparare, respectă timpul de fierbere indicat pe pachet și scurge-le imediat după ce ai stins focul. Vei obține așa-numitele paste al dente, mai sănătoase, pentru că permit organismului să asimileze treptat amidonul din compoziția lor. Astfel, vei căpăta mai multă energie, iar glucoza, rezultată în urma degradării lui, se va elibera în sânge ceva mai târziu.

Combină-le cu legume

Nu numai tipul de paste ales este important când vrei să slăbești, ci și amestecul lor cu alimente care nu cresc aportul caloric. Mâncate în combinație cu brânza, de pildă, îți aduc mai multe proteine, dar și mai multe grăsimi.

×
Subiecte în articol: paste regim dieta slabit