x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să rămâi hidratat fără să bei apă

Cum să rămâi hidratat fără să bei apă

17 Aug 2016   •   21:38
Cum să rămâi hidratat fără să bei apă

Știm că 70% din organismul uman este format din apă, ceea ce înseamnă că acest element este indispensabil pentru a ne menține sănătoși, scrie clickpentrufemei.ro În plus, încă de când suntem mici, toată lumea ne îndeamnă să bem apă. Dar știai că apa poate fi luată și din alimente?

Deoarece sunt recomandate cel puțin 8 pahare cu apă pe zi, a devenit o necesitate absolută. Dar câți dintre noi bea într-adevăr atât de multă apă?
Iată de ce este important să bei apă:

1. Un corp hidratat este un corp activ. În plus, are nevoie de alimente și substanțe nutritive pentru a furniza suficient oxigen și de a elimina deșeurile, iar apa este extrem de importantă pentru această funcție.

2. Apa este cea care menține corpul la temperatura potrivită, elimină toxinele din organism și-l menține hidratat, mai ales țesuturile și articulațiile.

3. Un organism deshidratat este un corp balonat pentru că se confruntă cu condiții de secetă, atunci când există o lipsă de hidratare. De aceea, este foarte important să fie băută apă, pentru că este cea mai bună soluție.
Iată care sunt alimentele bogate în apă:

Atunci când apa nu este pe placul tău sau nu bei suficientă apă, poți apela la câteva alimente care sunt bogate în această componentă. Pepenele verde, grepfrutul, țelina și broccoli conțin aproximativ 95 % apă.

×
Subiecte în articol: apă hidratare pepene rosu pepene galben