Mazărea este una dintre cele mai bune leguminoase. Are în compoziție vitamina K, recunoscută pentru rolul esențial în întărirea oaselor, dar este și o sursă bogată de vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9). Și asta nu e tot, scrie clicksanatate.ro.
Această legumă conține și fier, magneziu, potasiu, cupru și sodiu. În plus, mai este bogată și în vitamina A și C.
Reduce riscul de diabet
Specialiștii spun că persoanele care consumă această legumă în mod frecvent au un risc mult mai scăzut de a face diabet, decât persoanele care nu obișnuiesc să mănânce mazăre. Această legumă are un index glicemic scăzut, așa că ea nu mărește nivelul de zahăr din sânge.
Întărește oasele și îmbunătățește vederea
Așa cum am mai spus, mazărea conține o cantitate mare de vitamina K și B6. Acestea au rolul de a întări oasele și astfel previne osteoporoza şi arteroscleroza.
Mazărea este recomandată și persoanelor care au probleme cu vederea, sau care vor să le prevină. În urma unor studii, cercetătorii au dovedit că această legumă dacă este consumată des poate să îmbunătățească vederea. De acest lucru fiind responsabil un compus al acestei legume numit luteină.
Menține inima sănătoasă
Pe de altă parte, persoanele care au inclus în dieta lor mazărea sunt ferite de afecțiuni cardiovasculare. Mazărea scade colesterolul rău din organism, dar și tensiunea arterială.
Previne constipația
Totodată, mazărea previne constipaţia și îmbunătăţeşte digestia.