x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Efectele minunate ale semințelor de pepene roșu

Efectele minunate ale semințelor de pepene roșu

23 Mai 2016   •   18:08
 Efectele minunate ale semințelor de pepene roșu

Deşi trec neobservate, seminţele de pepene verde sunt adevărate medicamente naturale! Cine nu a consumat încă aceste seminţe trebuie să ştie că risipeşte o importantă sursă de fibre, grăsimi, minerale şi proteine necesare organismului, scrie ziarulring.ro.

Delicios şi răcoritor, pepenele verde conţine unii dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură. De asemenea, este o sursă excelentă de vitamine, în special A, B şi C, necesare pentru producerea de energie, antioxidanţi (carotenoizi şi licopen), ce au capacitatea de a călători prin corpul uman şi de a neutraliza radicalii liberi.

Licopenul a fost studiat timp de mai mulţi ani, deoarece conţine substanţe ce ajută la prevenirea câtorva tipuri de cancer (de prostată, colorectal, de plămâni şi de sân).

Pe lângă beneficiile pe care le aduce consumul de pepene verde asupra organismului nostru, acesta ne mai oferă ceva extrem de important – seminţele. Foarte puţin cunoscute şi chiar ignorate, seminţele de pepene verde sunt o excelentă sursă de sănătate.

Benefice pentru sportivi

Consumul de seminţe de pepene verde poate mări cantitatea de proteine vegetale pe care ar trebui să le conţină dieta noastră. Potrivit datelor Departamentului Agriculturii din SUA, seminţele de pepene verde sunt bogate în magneziu, extrem de necesar în organismul nostru şi indispensabil sportivilor pentru a preveni sau a trata contracţiile musculare. Zincul din seminţe are un aport uriaş asupra bunei funcţionări a sistemului imunitar.

 

×
Subiecte în articol: seminte semințe de pepene pepene rosu