Dacă vreţi să scăpaţi de toxinele din corp fără dietă, mergeţi la un reflexoterapeut, pentru un masaj la tălpi. Masajul reflexogen al tălpilor reprezintă o metodă simplă şi eficientă de detoxifiere, la fel de veche ca acupunctura sau presopunctura, de care poate beneficia oricine, indiferent de vârstă.
Este binecunoscut că în tălpi există mii de terminaţii nervoase, care sunt în legătură cu toate părţile corpului. Iată de ce tălpile pot fi considerate o reprezentare a corpului uman. Prin masarea punctelor reflexogene, existente la nivelul tălpilor, se eliberează toxinele (reziduri ale metabolismului celular), considerate principala cauză a îmbolnăvirii unor organe. O detoxifiere "ca la carte" se face în minimum 10 şedinţe (o şedinţă durează aproximativ de 30 de minute) şi se face prin masarea mai multor puncte reflexogene de pe talpă. Ulterior, se recomandă una-două şedinţe de întreţinere pe săptămână.
Fără alcool, tutun şi cafea
Şedinţele de reflexoterapie impun însă schimbarea stilului de viaţă, avertizează reflexoterapeutul Antoneta Haşcău de la Centrul de Sănătate ReflexoLife din Bucureşti. Aceasta ne-a spus că în timpul tratamentului reflexogen trebuie să avem un regim de viaţă echilibrat, fără consum de alcool, cafea, tutun, carne sau alimente bogate în grăsimi. În plus, trebuie să învăţăm să ne gestionăm stresul. "Efectele masajului reflexogen se fac simţite încă de la prima şedinţă şi constau în revigorarea organismului şi înlăturarea tensiunii nervoase. Reflexoterapia activează circulaţia sangvină, stimulează procesele de oxigenare a ţesuturilor şi ne face mai rezistenţi în faţa bolilor", a adăugat Antoaneta Haşcău. Pentru că eliminarea toxinelor este însoţită, de obicei, de unele manifestări similare simptomelor unor boli, este bine să le cunoaşteţi înainte de a începe şedinţele de reflexoterapie. Şi asta pentru că multe persoane renunţă la tratament, speriate de aceste reacţii fireşti ale organismului. Iată câteva dintre ele: transpiraţii accentuate, culoare modificată a urinei, stări de vomă, ameţeli, stare de oboseală, erupţii pe piele şi diaree. Reflexoterapia are însă şi contraindicaţii. Ea este interzisă femeilor însărcinate, celor la menopauză, persoanelor cu diabet, cancer sau celor care au hemoragii, interne sau externe. O şedinţă de reflexoterapie costă aproximativ 40 de lei. Unele centre de sănătate oferă reduceri substanţiale pentru elevi şi pensionari.
DE REŢINUT! Ca ramură a medicinei orientale, reflexoterapia este folosită în diagnosticarea, prevenirea şi tratarea unor afecţiuni: bolile renale, hepatice, digestive, endocrine sau circulatorii. Reflexoterapia presupune masarea unor zone reflexogene (zone bogate în vase de sânge şi terminaţii nervoase, aflate în legătură cu anumite părţi ale corpului). Acestea sunt localizate în tălpi, palme, pe vertebre sau la nivelul capului.
Citește pe Antena3.ro