x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Faina de mustar lupta cu virozele

Faina de mustar lupta cu virozele

00 0000   •   00:00

Viroza respiratorie v-a rapus si rasfoiti paginile acestui supliment cautand un remediu? Noi va oferim unul accesibil si dintre cele mai eficiente: faina de mustar.

Viroza respiratorie v-a rapus si rasfoiti paginile acestui supliment cautand un remediu? Noi va oferim unul accesibil si dintre cele mai eficiente: faina de mustar. Ea combate tusea productiva sau iritativa si scade febra. O puteti gasi gata preparata in magazinele plafar sau puteti pisa boabe de mustar pentru a o obtine. Faina se foloseste intr-un singur mod: sub forma de cataplasme. Se amesteca faina de mustar cu apa calda, se prepara o pasta, care se pune apoi intr-un saculet de panza. "Aplicatiile se fac pe torace in caz de traheite, traheobronsite sau pe gat pentru faringite, laringite", explica dr. Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul de Sanatate Clar Med. Dupa aplicarea saculetului, zona afectata se acopera cu o folie de plastic si apoi se inveleste cu un prosop sau cu un tricou foarte gros, care sa mentina caldura cat mai mult timp. Faina de mustar se foloseste o data pe zi, de preferat seara, iar tratamentul nu se prelungeste mai mult de 20-21 de zile.

Precautie. In cazul copiilor, cataplasmele foarte fierbinti pot provoca arsuri, de aceea verificati intotdeauna temperatura inainte de utilizare. Pasta nu se aplica pe zona tiroidei, ci numai de o parte si de alta a gatului. Pentru viroze respiratorii, boabele de mustar pot fi folosite ca atare, preparate sub forma de decoct. O lingurita rasa cu boabe se fierbe un sfert de ora in 200 ml de apa. Solutia cleioasa obtinuta se strecoara si se consuma pe parcursul unei zile. Dr. Cristina Balanescu ne recomanda ca decoctul sa fie consumat cald. De aceea, cand se raceste, el se va reincalzi, dar nu pana la fierbere. "Sub aceasta forma se administreaza in tot ceea ce inseamna afectiuni cu secretii: bronsite, traheobronsite, pneumonii, sinuzite. Decoctul cu boabe de mustar ajuta la fluidizarea si eliminarea secretiilor", ne spune dr. Cristina Balanescu. El nu este recomandat copiilor sub 5 ani, iar la cei pana in 12 ani se administreaza numai jumatate din cantitatea pentru adulti.

ATENTIE! In caz de febra, cataplasmele nu se vor aplica pe zona toracelui, intrucat substantele active din mustar cresc temperatura corpului. Ele sunt recomandate pe zona toracelui numai pentru a combate tusea si a favoriza eliminarea secretiilor. Pentru scaderea febrei, cataplasmele cu mustar vor fi aplicate pe talpi, imbiband pasta intr-un tifon.

AMESTEC. Pentru o mai mare eficacitate in lupta cu virozele, boabele de mustar se pot combina cu seminte de in. Se amesteca in parti egale boabe de mustar si seminte de in. Se fierbe o lingurita din amestec la 200 ml de apa, timp de un sfert de ora. Decoctul se consuma pe parcursul unei zile.

×
Subiecte în articol: mustar terapii complementare