x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Hidromasajul topeşte kilogramele

Hidromasajul topeşte kilogramele

de Georgeta Licsandru    |    27 Mai 2008   •   00:00

În Egiptul Antic, energia apei era considerată antidotul suferinţelor sufleteşti. Iar în India, băile terapeutice erau recomandate bolnavilor atît pentru tratarea durerilor trupeşti, cît şi a celor sufleteşti.

În Egiptul Antic, energia apei era considerată antidotul suferinţelor sufleteşti. Iar în India, băile terapeutice erau recomandate bolnavilor atît pentru tratarea durerilor trupeşti, cît şi a celor sufleteşti. În zilele noastre, hidromasajul este una dintre cele mai populare forme de masaj. Acesta foloseşte jeturi de apă caldă cu presiune mare pentru a masa pielea şi a stimula circulaţia sangvină.

 

Înlătură stresul

Fie la salonul de înfrumuseţare, fie acasă, hidromasajul este un răsfăţ pe care şi-l doreşte fiecare dintre noi după o zi de muncă. În acelaşi timp este o metodă foarte bună de înlăturare a oboselii, de reducere a stărilor de anxietate, de combatere a insomniilor. Combinaţia dintre masaj şi apă caldă se numără printre primele recomandări făcute de experţii Institutului american de studiu al stresului. Cîteva minute zilnic de hidromasaj elimină stresul şi refac echilibrul.


S-a dovedit că persoanele stresate mănîncă mai mult. Hidromasajul face bine şi în asemenea cazuri: înlătură stresul şi ne ajută să slăbim. Apa caldă asociată cu masajul stimulează circulaţia sangvină şi limfatică locală, asigurînd o mai bună oxigenare a ţesuturilor. Astfel se realizează transportul oxigenului şi al substanţelor nutritive către ţesuturi şi eliminarea toxinelor. Rezultatele nu vor întîrzia să apară: pielea îşi va recăpăta tonusul, elasticitatea şi strălucirea. În acelaşi timp, combinaţia dintre masaj şi apa caldă contribuie la reglarea metabolismului, stimulează arderile, ceea ce este foarte important în cazul persoanelor mai plinuţe. Pentru ca pierderea în greutate să fie vizibilă, hidromasajul trebuie asociat neapărat cu mişcarea şi cu o dietă adecvată. După hidromasaj, specialiştii recomandă aplicarea cremelor anticelulitice. Cremele vor fi absorbite mai bine, ceea ce va reduce aspectul de coajă de portocală al pielii. De asemenea, jeturile de apă cu presiune redau tonusul muscular şi refac supleţea pielii în cazul persoanelor care au ţinut cure de slăbire drastice.

 

ULEIURI VOLA­TI­LE. În timpul masajului, în apa de baie pot fi adăugate şi cîteva picături de uleiuri volatile sau o mînă de sare de baie cu spumant. “Uleiurile volatile de levănţică, de roiniţă, de trandafir sau ylang-ylang dau un miros plăcut apei şi acţionează direct asupra psihicului, eliberîndu-l de stres. Asupra pielii, aceste uleiuri au efect de curăţare, de dezintoxicare”, arată dr Cristina Pavel, medic specialist medicină de familie, cu competenţă în apifitoterapie şi homeopatie.

×
Subiecte în articol: terapii complementare