x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Mai 2008   •   00:00

8 mai 2008:Lanţul hotelier Wyndham din Statele Unite serveşte ca­fea organică Starbucks în res­taurantele, cafenelele şi barurile din unităţile de cazare pe care le ope­rează

SUA. Lanţul hotelier Wyndham din Statele Unite serveşte ca­fea organică Starbucks în res­taurantele, cafenelele şi barurile din unităţile de cazare pe care le ope­rează, potrivit CNN Mo­ney. com. Cafea organică va fi servită şi prin sistemul room service. Tu­riş­tii cazaţi la Wyndham vor avea de ales între două branduri Starbu­cks foarte populare în SUA: Or­ganic Serena Blend şi Cafe Estima Blend, aceasta din urmă fiind fă­cută din boabe de cafea aduse din ţările sărace ale lumii prin programul de comerţ echitabil certificat. 

 

SPANIA. Vînzările de ulei de măsline organic au crescut cu 39% în Spania, în 2007, potrivit datelor Comitetului pentru Agricultură Organică din An­da­luzia (CAAE). Aproximativ 8.500 de tone de ulei de măsline bio au fost puse pe pia­ţă. Astfel, uleiul de măsline a devenit cel mai im­portant produs bio din punct de ve­dere al valorii economice şi al cotei de pia­ţă. Spa­niolii au cum­părat cam 2.300 de to­ne de ulei de măsline bio. Restul cantităţii a plecat la export în 31 de ţări, printre care Fran­ţa, Italia, Statele Unite, dar şi Grecia.

 

FRANŢA. Patru din zece francezi au consumat, anul trecut, produse de origine ecologică, potrivit unui studiu realizat de firma Agence Bio. 78% dintre părinţi au cumpărat produse organice pentru copii, nu numai ca să se asigure că sînt hrăniţi sănătos, dar mai ales din respect pentru mediul înconjurător. De altfel, autorii stu­diului atrag atenţia că dacă în 2003 doar 79% din consumatorii bio declarau că achi­ziţionează aceste produse şi din res­pect pen­tru mediu, acum peste 90% dintre cei intervievaţi cred acest lucru.

×
Subiecte în articol: bio