ncepînd din această lună, angajaţii magazinului IKEA din Padova, Italia, pot să-şi cumpere alimente ecologice direct de la producători, graţie unui proiect al Asociaţiei Italiene pentru Agricultură Biologică (AIAB).
Începînd din această lună, angajaţii magazinului IKEA din Padova, Italia, pot să-şi cumpere alimente ecologice direct de la producători, graţie unui proiect al Asociaţiei Italiene pentru Agricultură Biologică (AIAB). Prin acest proiect, în care AIAB a implicat peste 200 de fermieri bio din întreaga ţară, salariaţilor IKEA li se oferă diferite produse procesate, dar şi fructe, legume, lactate şi carne proaspătă. Lista cu alimente este actualizată în fiecare săptămînă şi este trimisă în format electronic către angajaţi. Aceştia selectează din ofertă ce vor şi trimit comanda prin email. Produsele se livrează la locul de muncă, în două zile diferite din săptămînă.
Acesta este doar "episodul pilot" al proiectului, pentru că AIAB şi-a propus să "hrănească" eco circa 8.000 de angajaţi din 14 magazine IKEA din Italia. Scopul este acela de a creşte şi mai mult interesul oamenilor pentru alimentele fără chimicale.
Citește pe Antena3.ro