x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Lămâile verzi, un deodorant natural perfect. Ce trebuie să faci

Lămâile verzi, un deodorant natural perfect. Ce trebuie să faci

21 Mai 2016   •   18:09
Lămâile verzi, un deodorant natural perfect. Ce trebuie să faci

Lămâile verzi pot fi folosite pentru îndepărtarea mirosului neplăcut al transpiraţiei, ceea ce înseamnă că sunt o alternativă sănătoasă la deodorantele clasice, scrie clicksanatate.ro.

Pentru a evita produsele chimice cu consecințe nefaste asupra sănătății, tot mai multe persoane preferă deodorante naturale și fără alcool.

Lămâile verzi se taie în bucăți mici și se pun într-un recipient care se păstrează în frigider. Se pot utiliza și direct, tamponându-se axilele.

Trebuie evitată totuși aplicarea pe piele după epilare sau ras pentru a nu apărea senzația de arsură sau de furnicături. Cu acest deodorant natural nu este indicată nici expunerea la soare.

Acidul citric reduce transpiraţia

Potrivit Agerpres, „acidul citric din sucul de lămâie verde ajută la reducerea transpirației și scade nivelul pH-ului din piele, ceea ce împiedică supraviețuirea bacteriilor aflate la originea mirosurilor neplăcute“.

Cei care doresc să încerce acest deodorant natural trebuie să știe că efectul este valabil doar în cazul lămâilor verzi. Celelalte citrice, cum ar fi lămâile cu coajă galbenă și grepfruturile, nu funcționează ca anti-perspirante. De altfel lămâile galbene sunt cunoscute ca un declanșator alergic.

La ce alte antiperspirante din natură mai poţi apela

Frunzele de nuci au un puternic efect antibacterian, de acee le poţi folosi dacă suferi de transpiraţie excesivă.  Poţi prepara un decoct dintr-o linguriţă de frunze uscate la o ceaşcă de apă.

×