x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Leacuri cu aromă de scorţişoară

Leacuri cu aromă de scorţişoară

de Maria Belu    |    11 Iul 2011   •   21:00
Leacuri cu aromă de scorţişoară

Scortisoara este unul dintre condi­men­tele cele mai folosite in medicina. Este utilizata inca din Evul Mediu in tratarea starilor gripale si a unor afec­tiuni ale aparatului digestiv. Combinatia dintre miere si scortisoara face minuni. Bolna­vilor de inima li se recomanda sa intin­da dimineata, la micul dejun, pe o felie de paine un strat de miere peste care sa presare putina pudra de scor­tisoara, acest amestec intareste ritmul cardiac si imbu­na­tateste circulatia sangvina. Persoanelor care au colesterolul marit li se recomanda un amestec preparat astfel: in 250 ml de apa fiarta se pun trei lingurite cu scortisoara si doua linguri cu miere. Atentie! Mierea se va adauga abia dupa ce apa devine calduta. Daca se pune miere in apa fierbinte, ames­tecul devine toxic.

Longevitate
Scortisoara este un remediu impo­triva frigului. Condimentul poate fi adaugat in orice fel de ceai, raspandind imediat o senzatie de caldura in orga­nism. In caz de raceala este eficient un ceai preparat din apa calduta in care se pun un sfert de lingurita de scortisoara si o lingura de miere. Traditia sustine ca un ceai preparat din trei cani cu apa in care se adauga o lingura de scorti­soara si patru de miere (cand apa este calduta!) baut treptat de-a lungul zile poate fi un elixir de viata lunga. Daca se bea zilnic un pahar cu apa in care se presara putina scortisoara si se adauga o lingurita de miere, aceasta combinatie alunga oboseala.

Recomandari
Doctorul Tutu Codrut, specialist in acupunctura si apifitoterapie, spune ca scortisoara poate fi consumata si de femeile gravide pentru ameliorarea starilor de greata din primele saptamani de sarcina. De asemenea, este o solutie de calmare a durerilor. Preparatele cu scortisoara sunt recomandate pentru atenuarea durerilor reumatice.

Specialistul nostru precizeaza ca:
n) Scortisoara este folosita singura sau impreuna cu alte plante, in remedii indicate in caz de indigestie, diaree, crampe stomacale, spasme intestinale, greta, balonari si flatulente si pentru imbunatatirea poftei de mancare.
n) Extractele din scortisoara sunt eficiente in tratarea infectiilor cu candida si helicobater pylori (bacteria care declanseaza ulcerul).
n) Utilizate in retete speciale, extractele de scortisoara au actiune antitumorala, inhiband cresterea celulelor canceroase.
n) In aromaterapie poate fi folosita pentru efectele sale afrodisiace, pentru relaxarea si detensionarea sistemului nervos.

×
Subiecte în articol: terapii complementare